Ce pățește Raed Arafat când conduce pe Șoseaua de Centură

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a relatat cu ce probleme se confruntă atunci când conduce regulamentar pe Șoseaua de Centură

”Suntem pe locul doi la numărul de morți pe șosele raportat la populație. Aici SMURD-ul se afirmă, dar degeaba. Aici nu știu dacă este o treabă de intervenție, de reparare, cât ar fi o treabă de liniștire a traficului. Dvs cum circulați? Veniți cu mașina din afara orașului?”, l-a întrebat jurnalistul Val Vâlcu pe Raed Arafat.

”Eu vin cu mașina. Regula mea este, și sunt cunoscut pentru asta, că dacă nu e urgență, eu circul legal, n-am absolut niciun drept să circul altfel, decât cum trebuie să se circule. Dar acest lucru deranjează pe alții. Adică, eu de multe ori vin pe Șoseaua de Centură și mă trezesc cu flash-uri în spate, chiar supărat că nu îl lași să treacă. Te uiți la vitezometrul tău și vezi că ești cu viteza normală maximă pe care o permite șoseaua respectivă, dar el e lipit de tine. Și trebuie să fugi, că dacă se întâmplă să frânezi, el intră în tine. Te mai și înjură uneori pe treaba asta, că l-ai întârziat. (...) Noi trebuie să înțelegem că acest mod agresiv de conducere nu de dă câștig nici câteva minute. Dacă am circula normal cu toții, fără să ne grăbim, să blocăm intersecțiile, cred că am merge mai bine pe străzi. Dar acest lucru trebuie testat. Trebuie să înțeleagă lumea că agresivitatea în conducere și dorința de a ajunge repede printr-o viteză mare nu este soluția. Iar asta produce la noi toate aceste accidente”, a povestit fondatorul SMURD, la DCNews Live.

Vezi și: Cum răspunde Raed Arafat acuzațiilor la adresa SMURD-ului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel