Producător auto de TOP caută facilități pentru o fabrică în România de 300.000 de maşini pe an

Un concern auto de TOP este dispus să investească în România pentru o fabrică cu o capacitate de 300.000 de unități pe an. În acest sens, firma de consultanță Roland Berger a fost însărcinată să găsească un teren cu o suprafață de 40 de hectare, informează economica.net

Potrivit sursei citate, informaţia a fost dezvăluită de fostul secretar de stat din Ministerul Economiei, Adrian Volintiru, în prezent director la compania Upetrom 1 Mai. „Roland Berger a venit, pe la începutul anului, cu o adresă la minister în care solicita ajutorul statului în alegerea unui amplasament pentru o investiţie auto, pentru un client al cărui nume nu l-au dezăvăluit. Din discuţiile cu consultantul, am înţeles că România este pe lista scurtă pentru o investiţie într-o unitate de producţie auto cu o capacitate anuală de 300.000 de maşini", a spus Volintiru.

Citește și: Investiţia Daimler de la Sebeș, inaugurată pe 29 iulie

Investiţia vizează activităţile de ştanţare, vopsire, asamblare a caroseriei şi a autovehiculului implicând un număr estimat de peste 3.000 de angajaţi direct pentru o capacitate de producţie de aproximativ 300.000 autovehicule pe an. Investiţia ar putea de asemenea implica realizare unei linii de producţie de motoare pentru o capacitate de 300.000 de motoare pe an", se arată în adresa pe care Roland Berger a făcut-o către Ministerul Economiei.

Potrivit sursei citate, Daniel Voiculescu, Project Manager la Roland Berger Romania, spune că nu este pregătit să comunice nimic pe acest subiect, orice lămurire suplimentară urmând a fi dată doar după ce clientul final a luat o decizie, orice fel de decizie.

Printre clienţii Roland Berger  se numără Volkswagen şi Daimler Chrysler, proprietarul Mercedes. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel