Revoluția în medicină începe în România! Premieră mondială la Sibiu

O procedură revoluționară care va salva viața a 200 de pacienți români, anual, a fost realizată cu succes, la Sibiu.

Un pacient in varsta de 59 de ani, din Bucuresti, cu o disectie aortica complexa de tip B, refuzat de majoritatea centrelor de specialitate din tara, a fost tratat cu succes printr-un procedeu endovascular revolutionar.

Interventia a fost realizata pentru prima data in lume de catre echipa de specialisti Heart Team a Spitalului European Polisano Sibiu, cu participarea prestigiousului Profesor Doctor Sherif Sultan. Procedeul endovascular a constat in combinarea a doua tehnici inovative ce nu au mai fost utilizate impreuna niciodata pana in prezent la tratamentul unui pacient cu aceasta patologie grava.

Pacientul a fost diagnosticat cu disectie de aorta de tip B in luna iulie 2015. Aceasta maladie extrem de grava care se manifesta printr-un sindrom dureros important la nivelul toracelui, evolueaza foarte repede, sansele la viata ale pacientului fiind extreme de scazute. Timp de 6 luni pacientul a fost consultat de mai multi medici, atat din Romania cat si din strainatate, insa tratamentul chirurgical a fost exclus din cauza riscurilor ridicate de paralizie si chiar deces.

"Peste tot ni s-a spus ca astfel de inteventii se fac doar in strainatate, dar chiar si acolo prognosticul de reusita e foarte rezervat. La Polisano am gasit singurul doctor care a dorit sa il trateze pe sotul meu si care ne-a dat foarte multa incredere ca o sa il puna pe picioare." a declarat Veronica Vasiliu, sotia pacientului.

Peste 200 de pacienti cu disectie de aorta de tip B sunt diagnosticati anual in Romania. Pana in prezent nu s-au descoperit tratamente eficiente care sa asigure speranta la viata a acestora cu mai mult de un an. Prin aceasta interventie realizata in premiera mondiala la Spitalul European Polisano, rata de supravietuire creste semnificativ, fara risc de paralizie sau accident vascular cerebral.

Programul de endoprotezare aortica a Spitalului European Polisano a inceput in urma cu mai bine de doi ani si a devenit in scurt timp un centru de referinta in chirurgia aortica, tratand cu succes pacienti din toata tara.

"Planul nostru strategic de dezvoltare ne-a permis sa tratam deja cu succes mai multe cazuri de disectie aortica prin tratatment endovascular. Particularitatea acestui caz a fost prezenta unei rupturi active a peretului aortic care ne-a permis sa implementam pentru prima oara in lume, doua tehnologii endovasculare diferite in acelasi timp: modulatorul de flux multistratificat si stent graftul. " a declarat Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie cardiovasculara si toracica.

Echipa medicala a fost formata din Conf. Dr. Victor Costache – directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie cardiovasculara si toracica, Dr. Nicolae Florescu – seful sectiei de Cardiologie interventionala, Dr. Mihai Chiloflischi – seful sectiei de Anestezie Reanimare, Dr. Emma Ciobanu – chirurg cardiovascular. Acestora li s-au alaturat Prof. Univ. Dr. Sherif A H Sultan – vicepresedintele Societatii Mondiale de Chirurgie Vasculara si Presedinte al Institutului Vascular de Vest si Dr. Niamh Hynes, medic primar chirurg din Irlanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel