Prăbușire Chapecoense: A fost asasinat, consideră ministrul Apărării din Bolivia

Condițiile prăbușirii zborului Lamia la sfârșitul lui noiembrie în Columbia, accident în care au murit 71 de persoane, printre care aproape toți membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense, pot fi asimilate unui "asasinat", și nu unui "accident", a afirmat vineri ministrul bolivian al apărării, Reymi Ferreira. Avionul s-a prăbușit după ce ar fi rămas fără combustibil, arată ultimele date ale anchetei. 

"Până la urmă, nu este vorba despre un accident, a fost o crimă, ceea ce s-a petrecut la Medellin a fost un asasinat", le-a declarat Reymi Ferreira jurnaliștilor în cursul unei deplasări la Cochabamba, în centrul țării.

"Dacă pilotul ar fi respectat ce este prevăzut de reglementări, și anume să aterizeze la Cobija (oraș bolivian la frontiera cu Brazilia) sau la Bogota, unde dacă ar fi dat alarma, tragedia putea fi evitată", a răspuns el întrebat dacă este de părere că vina pentru prăbușire aparține comandatului avionului.

"Când cineva îndrăznește să transporte pasageri (...) fiind la limita rezervorului, asta înseamnă să încalci protocolul de bază al aviației civile, potrivit căruia trebuie să ai cel puțin o oră și jumătate de autonomie de zbor", a continuat ministrul bolivian, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel