OPEC. Rusia şi alţi producători de petrol se aliniază unei decizii radicale

Rusia şi alţi producători care nu fac parte din OPEC se vor alătura măsurii privind reducerea producţiei de ţiţei, anunţată de organizaţie, şi îşi vor diminua oferta cu 600.000 barili pe zi, informează agenţia EFE.

Această decizie a fost anunţată marţi de preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Mohamed Bin Saleh al-Sada, la o conferinţă de presă la Viena.

"Am plăcerea să vă anunţ că Rusia s-a angajat să reducă producţia cu 300.000 barili pe zi", a spus, la finalul celei de-a 171-a conferinţe ministeriale a OPEC, Mohamed Bin Saleh al-Sada, care este şi ministru al Energiei în Qatar.

Reducerea ofertei, care va trebui parafată la o reuniune ce va avea loc pe 9 decembrie, la Doha -deşi, a spus el, ar putea fi luate în considerare şi alte oraşe pentru reuniune - va fi astfel de 1,8 milioane barili pe zi.

OPEC a decis marţi, la Viena, să-şi reducă producţia de petrol până la 32,5 milioane barili pe zi, începând de la 1 ianuarie 2017, ceea ce înseamnă cu 1,2 milioane barili pe zi mai puţin faţă de octombrie.

[citeste si]

"Multe ţări (producători non OPEP) sunt dispuse să-şi reducă producţia şi 600.000 barili credem că este o cifră mai mult decât realistă. Rusia îşi va asuma o diminuare cu 300.000 barili pe zi", a precizat ministrul din Qatar.

"Aşa cum ştiţi, Rusia a sprijinit decizia noastră. Poziţia sa era de îngheţare a producţiei, dar a spus că se angajează să facă mai mult decât atât", a preşedintele OPEC.

La rândul său, ministrul venezuelean al Petrolului, Eulogio del Pino, a menţionat cooperarea dintre OPEC şi alţi mari producători din afara cartelului.

"Rusia a anunţat o reducere de 300.000 barili pe zi. Ne aşteptăm din partea ţărilor non OPEC la o reducere totală de 600.000 barili pe zi. Va fi semnată săptămâna viitoare, pe 9 decembrie", a declarat oficialul venezuelean. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel