Ministru: România se va îndrepta împotriva producătorului Volkswagen

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că Statul român se va îndrepta împotriva producătorului sau reprezentantului de drept al Volkswagen în România, pentru recuperarea prejudiciului din taxa de mediu.

"În momentul în care o sa aflăm suma, în data de 7 octombrie, când o să primim planul de măsuri (n.r. - al Volkswagen), în momentul acela o să calculăm diferența din taxa de timbru, respectiv de la ce s-a plătit la ce trebuia să se plătească. Suma respectivă va fi comunicată și o să întocmim documentele ca să ne îndreptăm asupra producătorului sau reprezentantului de drept al firmei Volkswagen în România", a declarat Grațiela Gavrilescu.

Ea a dat asigurări că sumele respective nu vor fi recuperate în niciun caz de la populație.

"Persoana care a cumpărat o astfel de mașină a fost de bună credință, a plătit o marcă și a dorit să achiziționeze o mașină Euro 5. De aceea, nu consider că este normal ca persoana respectivă să fie plătitoare a unei noi taxe de mediu", a continuat ministrul Mediului.

[citeste si]

Grațiela Gavrilescu a afirmat că derularea programului Rabla nu va fi afectată de situația de la Volkswagen. Grațiela Gavrilescu a precizat însă că autoritățile vor urmări dacă există pagube în cazul achiziționării acestor tipuri de mașini prin respectivul program.

"Consider că derularea programului Rabla nu va fi afectată, pentru că suntem cu 18.000 de tichete electronice vândute. Am prelungit termenul cu o lună, procedura este în derulare. O să vedem în schimb dacă într-adevăr mașinile achiziționate ar putea fi și din gama Volkswagen și au fost cumpărate pe norme Euro 5, iar ele sunt declasificate după planul de măsuri din 7 octombrie", a conchis ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel