RAR, precizări pentru proprietarii de mașini Volkswagen

Registrul Auto Român a publicat, joi, pe pagina de Facebook, precizări în legătură cu scandalul Volkswagen. 

Iată comunicatul publicat de RAR: 

"Stimați clienți,

În contextul derulării evenimentelor legate de utilizarea de grupul Volkswagen a dispozitivelor sau tehnicilor de manipulare a rezultatelor testelor privind emisiile poluante, Registrul Auto Român este în măsură să facă următoarele precizări:

Până în acest moment grupul Volkswagen a recunoscut deficiențe DOAR pentru autovehiculele EURO 5 care sunt echipate cu motoare DIESEL din familia EA 189.

VEZI ȘI: Călin Popescu Tăriceanu: Vânzarea mașinilor Volkswagen, SUSPENDATĂ în România 

Menționăm că se pot achiziționa în continuare astfel de vehicule numai dacă sunt deja înmatriculate și implicit utilizate (adică achiziționare second-hand). Posesorii mașinilor aflate deja în circulație în orice stat membru al Uniunii Europene NU sunt afectați. 

Începând cu data de 1 septembrie 2015, autovehiculele NOI din categoria celor mai sus menționate NU mai pot fi comercializate.

Un caz special îl reprezintă vehiculele noi Euro 5 care fac parte din sfârșitul de serie (aflate în stocul dealerilor grupului Volkswagen) respectiv 300 de autovehicule. Pentru aceste autovehicule, până la remedierea neconformității de către reprezentantul autorizat, Registrul Auto Român NU poate emite cărți de identitate. 

Deținătorii de autovehicule aparținând constructorilor din grupul Volkswagen NU au și NU VOR AVEA de suferit nici tehnic și nici financiar ca urmare a situației create". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel