Călin Popescu Tăriceanu: Vânzarea mașinilor Volkswagen, SUSPENDATĂ în România

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un pasionat de mașini, a vorbit, la interviul DCNews Live de joi, despre scandalul Volkswagen și măsura impusă de România. 

"Părerea mea că este că ar putea să aibă un efect. Toți analiștii se așteaptă la o serie de consecințe negative în ceea ce privește marca și grupul Volkswagen. Grupul Volkswagen reunește câteva mărci importante, pe lângă Volkswagen, se află Skoda, cu o cotă de piață foarte mare în Europa și cu un volum foarte mare de vânzări, e principalul constructor european. Cred că suntem la punct major de cotitură în industria auto. S-ar părea că Volkswagen nu este singurul constructor care a procedat în acest fel, înșelând și autoritățile, și consumatorii. Investigațiile deja au demarat în America, problema este cunoscută de peste un an de zile, doar că acum a explodat în toată frumusețea ei. Mi se pare că față de alte situații precedente, în care constructorii au fost obligați să-și cheme mașinile pentru remedieri- cu puțini ani în urmă, Toyota a fost implicată într-o mare operațiune de rechemare pentru remedieri, mașinile lor aveau o problemă la direcție, dar situația lor este diferită prin prisma faptului că atunci era vorba despre un defect ascuns, neștiut nici de constructori, de data asta este chiar constructorul, care, prin acest dispozitiv, înșeală autoritățile și clienții", a comentat Călin Popescu Tăriceanu, la DCNEWS LIVE. 

[citeste si]

Președintele Senatului a mai spus: "Ieri am avut o discuție cu doi membri ai Guvernului, ministrul Mediului și ministrul Transporturilor. L-am invitat la această discuție și pe președintele ANPC, pentru că toate țările din lume încep să ia atitudine. (...) Pot să vă spun că m-a informat ieri ministrul Transporturilor, în acest moment cărțile de identitate care sunt eliberate de RAR sunt blocate pentru mașinile afectate de această problemă la motor. Nu mai pot fi vândute. Le-am spus că este necesară o astfel de acțiune pentru a proteja consumatorul român, pentru că cetățenii pot să fie sau să nu fie informați, pot să cumpere o astfel de mașină și când merg să facă înmatricularea sau verificarea la RAR să nu poate să o mai facă pentru că nu mai corespunde normelor. O primă reacție sănătoasă și necesară există, dar cred că autoritățile, când vorbesc de autorități înțeleg Executivul, nu trebuie să se oprească la atât. (...) În România, vânzarea acestor mașini nu se mai poate face, e suspendată momentan și cred că este o măsură corectă. Măsura afectează toate mărcile care au tipurile de motoare unde a fost instalat dispozitivul". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel