Scandal Volkswagen. SEAT, anunț important

Constructorul auto spaniol SEAT, divizie a grupului auto german Volkswagen, a anunțat, marți, că a fabricat aproximativ 700.000 din cele 11 milioane de motoare diesel implicate în scandalul emisiilor de la Volkswagen, transmite Reuters.

”În Spania a rămas doar un stoc redus de vehicule cu acest tip de motor, puțin peste 3.000 de mașini, și am anunțat la showroom-uri să le pună deoparte”, a explicat purtătorul de cuvânt al Seat, potrivit Agerpres.

Publicația spaniolă ”El Pais” anunța, săptămâna trecută, că Seat a instalat la peste 500.000 de mașini acel software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor. Mașinile au fost fabricate în Spania.

”Din 2009, subsidiara spaniolă a VW a instalat motoare diesel modificate la peste o jumătate de milion de vehicule fabricate la uzina Martorell, lângă Barcelona”, susține El Pais citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Motoarele utilizate la Seat sunt, în teorie, aceleași cu cele folosite la vehiculele Volkswagen și Audi vândute în SUA, se arată în publicația spaniolă.

Anul trecut, Seat a vândut 378.586 vehicule.

[citeste si]

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

În urmă cu doar o zi, constructorul auto ceh Skoda, divizie a grupului Volkswagen, anunța că 1,2 milioane dintre vehiculele Skoda au fost echipate cu softul care a permis falsificarea testelor antipoluare. Anterior, și constructorul auto Audi, divizia de lux a Volkswagen, a anunțat că 2,1 milioane dintre automobilele sale au fost echipate cu acel soft.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel