Soluție extremă! Ce va face România în scandalul Volkswagen

sursă foto: ecoprofit.ro
sursă foto: ecoprofit.ro

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, susține că România ar putea da în judecată compania Volkswagen, în scandalul softului antipoluare, pentru a recupera diferența de taxă de mediu. Nu românii trebuie să plătească în plus, deoarece aceștia au fost de bună credință, ci producătorul care a instalat softul ce păcălea testele de poluare, a continuat Grațiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului a arătat că în acest scandal sunt păgubiți atât statul român, care a încasat taxe de mediu pentru mașini Euro 5, când acestea ar fi trebuit de fapt clasificate Euro 4 sau chiar Euro 3, cât și cetățenii care au cumpărat mașini produse de Volkswagen.

„Noi va trebui să ne îndreptăm asupra producătorului, pentru că trebuie să ne recuperăm taxa de mediu și românii să nu fie păgubiți. E anormal când ești cumpărător de bună credință, când îți dorești să cumperi o marcă, când ai încredere în marca respectivă, să fii înșelat”, a declarat Grațiela Gavrilescu, miercuri seară, la digi24.ro.

[citeste si]

„Va trebui să facem o plângere și să ne recuperăm banii și să dăm în judecată compania pentru recuperarea taxei de mediu. Așteptăm și planul de măsuri pe care o să ni-l prezinte Volkswagen, să vedem cele 105.000 de mașini introduse în țară, la ce motor au fost vândute, pentru că sunt mult mai multe ilegalități decât ne putem închipui. Dacă din anul ăsta se introduce pe piață vânzarea motoarelor cu capacitate cilindrică nu știu de care și cu emisii conform standardelor de Euro 5, există într-adevăr o perioadă de tranziție când mai poți să vinzi ca mașini noi și Euro 4, dar de la o dată anume nu mai pot fi vândute. Deci înseamnă inclusiv că acest normativ a fost încălcat. Sunt mult mai multe date care au fost sau respectarea unei legislații care a fost încălcată. Pentru că nu putem să urmărim numai emisiile care sunt date de către motoarele respective, ci și anul de proveniență a motorului respectiv”, a mai spus ministrul Mediului.

Grațiela Gavrilescu a afirmat că Ministerul Transporturilor încă așteaptă planul de măsuri de la Volkswagen în legătură cu mașinile produse de companie și care au fost vândute în România.

Ea a adăugat că nu are cunoștință de alte mărci care să fi avut practici asemănătoare cu ale Volkswagen, în afară de cele publicate deja de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel