Horia Tabacu - Sorin Roșca Stănescu. Episod mai puțin cunoscut relatat de o jurnalistă

Jurnalistul Horia Tabacu, de la Evenimentul Zilei, a decedat sâmbătă dimineața, în urma unui infarct.

Jurnalista Roxana Iordache a relatat un episod mai puțin cunoscut din viața acestuia, când Horia Tabacu l-a ajutat pe Sorin Roșca Stănescu, aflat într-un moment delicat.

”Jurnalistul Horia Tabacu s-a stins. Da, puteţi să vă daţi cu presupusul, voi care vă pronunţaţi după ureche, dar eu am să salut prietenia adevărată cu care Horia Tabacu l-a găzduit în apartamentul din preajma Pieţii Universităţii pe colegul meu, Sorin Roşca Stănescu, în cele mai grele momente ale vieţii lui - mai grele, cred, chiar decât detenţia stupidă de azi, acelea în care fusese "demascat" ca fost colaborator al Securităţii - tocmai fiindcă nu mai era de multă vreme, de când îşi dăduse seama de prostia juvenilă de a crede că Securitatea are vreo divizie nesupravegheată de poliţia politică. Şi dacă l-au "deconspirat", a fost pentru că pornise o ofensivă dură împotriva poliţiei politice.

Nu am fost vreodată o apropiată a jurnalistului Horia Tabacu, dar l-am apreciat mereu pentru verbul jurnalistic - chiar dacă nu eram de multe ori de acord - şi mai ales, pentru ceea ce a făcut atunci, atunci când - habar n-aveţi! - te urmărea SRI dacă mergeai să-l vizitezi pe SRS, acasă la el sau în refugiul la prietenul lui. Aflu de la prieteni credibili că în ultimii ani Horia Tabacu îşi schimbase mult obiceiurile care îi făceau rău (tutun, alcool), se căsătorise şi avea o fetiţă, căreia îi va rămâne amintirea unui tată iubitor. Iar căţelul va purta în suflet rana absenţei până ce se vor reuni în lumina veselă şi fără sfârşit. Pe care o merită. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Roxana Iordache pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Horia Tabacu a murit. Mircea Badea nu uită și nu iartă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel