Dosar Nana: Parchetul General cere Parlamentului raportul comisiei Nana

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a trimis Parlamentului o scrisoare prin care solicită ca toate concluziile la care a ajuns comisia parlamentară Nana să fie transmise instituției pe care o conduce, potrivit România Tv.

Parchetul General a mai făcut o solicitare similară în luna iulie, însă președintele Camerei Deputaților a respins cererea pe motiv că nu a fost semnată de procurorul general ci de un inferior al șefului PICCJ.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat că Biroul Permanent este de acord cu trimiterea documentelor şi raportului comisiei Nana către Parchetul General, aşa cum această instituţie a solicitat, dar este necesar ca procurorul general să trimită o scrisoare semnată de el în acest scop.

Ioana Băsescu a publicat contractul cu C.E.C. Vezi clauzele creditului

Procurorii au deschis dosarul penal privind terenurile de pe raza comunei Nana, județul Călărași, în aprilie 2014, în în urma sesizării transmise de Corpul de Control al premierului.

Pe 5 iunie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declanşat urmărirea penală împotriva a opt membri ai comisiei care s-a ocupat de restituirea terenurilor în comuna Nana. Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale şi conflict de interese.

Fiica cea mare a președintelui Băsescu, Ioana Băsescu, a împrumutat de la C.E.C Bank 4,6 milioane de lei în vederea investirii lor într-un teren extravilan arabil din comuna Nana, județul Călărași, cu o suprafață de 290 de hectare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel