Ioana Băsescu a publicat contractul cu C.E.C. Vezi clauzele creditului

[] []

15 noi 2013 / 19:07
Salveaza PDF Comentarii

Ioana Băsescu a făcut public contractul semnat cu C.E.C Bank, prin care a împrumutat 4,6 milioane de lei în vederea investirii lor într-un teren extravilan arabil din comuna Nana, județul Călărași, cu o suprafață de 290 ha. Fiica cea mare a șefului statului va plăti o rată fixă lunară de 30.266,51 lei, iar cuantumul sumei pe care o are de returnat este de 10.896.378,24 lei, dublu decât a împrumutat.

Familia Băsescu a făcut public contractul la câteva zile de la declanșarea scandalului privind terenul din Călărași și după ce s-a confruntat cu acuzații despre lipsa de transparență a creditului. Conform documentului de 19 pagini, Ioana Băsescu a cerut împrumutul pe 30 august, iar CEC, singura bancă din România cu capital majoritar de stat, l-a aprobat pe 6 septembrie. Banii au fost puși la dispoziția fiicei președintelui 3 zile mai târziu. Ioana Băsescu s-a angajat să folosească integral banii până pe 19 septembrie.

Creditul este luat pe o perioadă de 30 de ani. Fiica lui Traian Băsescu a scos din contul propriu 278.337,45 de euro, adică 21,3% din valoarea de achiziție a terenului pentru care a cerut finanțarea.

Ioana Băsescu a plătit deja două dintre cele 360 de rate, pe 20 septembrie și 21 octombrie, fiecare de câte 30.266,51 lei.

Consultă AICI contractul privind ipoteca imobiliară și AICI contractul de vânzare-cumpărare

Premierul Victor Ponta a trimis, joi, Corpul de Control să verifice Oficiul de Cadastru Călărași.  La acest Oficiu, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a inițiat un control legat de retrocedarea către comisii locale a unor terenuri aparținând Institutului Fundulea, anchetă pentru care DNA a cerut informații. Prim-ministrul a declarat zilele acestea că parlamentarii iau în calcul formarea unei comisii speciale care să cerceteze implicarea procurorului Lucian Papici în tranzacția cu terenuri din comuna Nana.

Click pe imagine pentru afișare integrală.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28