Urmărește emisiunea live


DNA: Apa Nova avea un serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații

În referatul DNA, citat de Agerpres, se arată că Apa Nova București avea un serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații. 

Informația apare în referatul prin care procurorii DNA propun arestarea preventivă a lui lui Costin Berevoianu, a lui Vlad Moisescu şi a omului de afaceri Ovidiu Semenescu. Prin serviciul de securitate din Apa Nova se dorea să fie evitată divulgarea de către angajații companiei a datelor care să conducă la depistarea activităţilor ilegale pe care le derulau cei care controlau agentul economic.

"Serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații"

"Deosebit de important este şi faptul că la nivelul SC Apa Nova Bucureşti SA a fost instituit un serviciu de securitate format din foşti lucrători ai serviciilor de informaţii care efectuează filaje şi interceptări în interesul persoanelor care controlează agentul economic şi care încearcă în acest mod să ţină sub control divulgarea de către angajaţii companiei de date care să conducă la depistarea activităţilor nelegale derulate. Tot pentru asigurarea confidenţialităţii activităţilor ilicite derulate de această companie au fost înfiinţate conturi bancare confidenţiale prin intermediul cărora sunt efectuate plăţi de către persoane anume desemnate (Bruno Roche şi Lalague Laurent)", spun procurorii DNA Ploieşti, care mai susțin că "probele au relevat posibilitatea ascunderii unor documente în baza cărora au fost efectuate plăţi presupus nelegale".

Parteneriatul strategic româno-francez, afectat grav

"În speţă, a fost afectat în mod grav parteneriatul strategic româno-francez transpus la nivel economic într-o asociere publică privată în cadrul unor societăţi comerciale pe acţiuni constituite sub forma unor agenţi economici care fac parte din Grupul francez de firme Veolia, respectiv SC Apa Nova Bucureşti SA, prin căpuşarea activităţii cu diferiţi agenţi economici prin intermediul cărora s-au scurs sume extrem de importante de bani în mod nelegal. Această situaţie a avut efect indirect inclusiv creşterea preţului serviciilor de apă şi canalizare plătit de locuitorii municipiului Bucureşti", se arată în referatul DNA citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel