Descoperire epocală în mormântul lui Tutankhamon. Este...VIDEO

Sarcofag faraon
Sarcofag faraon

Cercetătorii egipteni și cei italieni au ajuns la concluzia că un pumnal găsit în mormântul lui Tutankhamon  a fost facut cu fier dintr-un meteorit,  potrivit The Guardian, preluat de hotnews.ro.

In 1925, arheologul Howard Carter a descoperit doua pumnale, unul din fier si unul cu o lama de aur in bandajele cu care era infasurat tanarul rege, care a fost mumificat acum peste 3.300 de ani.

Lama de fier, care are maner de aur si maciulie din cristal, i-a intrigat pe cercetatori in deceniile de la descoperirea lui Carter: prelucrarea fierului era rara in Egiptul antic, iar metalul pumnalului nu ruginise.

Cercetatori italieni si egipteni au analizat metalul cu spectometru fluorescent cu raze X pentru a-i determina compozitia si au descoperit ca la acesta continutul de nichel, impreuna cu nivelul de cobalt, "sugereaza clar o origine extraterestra".

[citeste si]

Ei au compoarat compozitia cu cea a meteoritilor cunoscuti gasiti pe o raza de 2.000 km in jurul coastei egiptene a Marii Rosii si au gasit niveluri similare intr-un meteorit.

Meteoritul, denumit Kharga, a fost gasit la 240 km vest de Alexandria, in orasul-port Mersa Matruh, care pe vremea lui Alexandru cel Mare - secolul IV inainte de Christos - era cunoscut drept Amumia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel