Demitere Bogdan Andreescu, manager spital Colentina. Asociația Pacienților sare în apărarea medicului

Decizia edilului Gabriela Firea de a-l demite pe managerul spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, a dus la o mulțime de reacții. Președintele Asociației Pacienților a realizat o scrisoare deschisă adresată edilului general prin care cere menținerea în funcție a lui Andreescu. 

Vasile Barbu, președintele Asociației Pacienților și membru în Consiliul de etică al spitalului Colentina face un apel la edilul Gabriela Firea, prin care îi cere revenirea asupra deciziei de demitere a managerului Bogdan Andreescu.  El i-a adresat o scrisoare publică în acest sens. 

Doamnă Primar,

Sunt Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor de peste 8 ani. Am aflat cu mare surprindere de demiterea managerului Spitalului Clinic Colentina, dr. Bogdan Andreescu, motivată de probleme legate de încălzirea din spital, management superficial şi altele.

Sunt membru în Consiliul de etică din cadrul Spitalului Colentina. Am sute de zile de monitorizare a activităţii acestui spital în ultimii 8 ani, aşa cum am făcut-o alături de colegii mei şi în alte peste 250 de spitale din Bucureşti şi din ţară.Cunosc bine activitatea multor medici, asistenţi medicali şi a aparatului administrativ din acest spital. Cunosc foarte bine şi multe aspecte legate de bună relaţionare profesională dintre majoritatea şefilor de secţii, medici, asistenţi medicali şi personal administrativ din acest spital şi dr. Bogdan Andreescu. Am urmărit evoluţia fără precedent a acestui spital sub aspectul accesibilităţii şi calităţii serviciilor medicale din ambulatoriu, internare de zi şi internare continuă. Este meritul dr. Bogdan Andreescu, alături de alţi medici din spital, dar şi a unor oameni de calitate din Primăria Bucureşti. Am văzut în acest spital un model de relaţionare interdiciplinară şi interinstituţională, cum nu putem găsi uşor în multe dintre spitalele din ţară. Cunosc mai multe proiecte ale doctorului Bogdan Andreescu privind dezvoltarea Spitalului Colentina, cu identificarea resurselor pentru realizarea acestor proiecte.

"Unul dintre cei mai buni manageri" 

Concluzia mea şi a colegilor mei este că dr. Bogdan Andreescu este unul dintre cei mai buni manageri de spitale din ţară. Categoric, nu poate fi numit un manager superficial! Eu asta ştiu despre dr. Bogdan Andreescu!

Astăzi (luni, n.r.), prin decizia dumneavoastră de demitere a managerului Bogdan Andreescu,am văzut spulberate toate speranţele că mai puteţi, cu actuala dumneavoastră echipă, să faceţi faţă nevoilor urgente de reformă reală a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, a spitalelor administrate de această instituţie şi de punere în aplicare a proiectelor lansate în campania electorală de la alegerile locale şi parlamentare.

Consider că această decizie este una eronată şi că trebuie să reveniţi asupra ei. Este o decizie pripită, greşit fundamentată şi incomplet informată! Fac apel la dumneavoastră să analizaţi decizia de demitere a dr. Bogdan Andreescu cu mai multă profunzime şi în consultare cu alţi cunoscători de bună credinţă ai sistemului de sănătate şi să procedati în consecinţă!

Va mulţumesc!

Cu bine,Vasile Barbu”, se arată în scrisoarea deschisă citată de www.evz.ro

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel