Ce a decis Baroul Bucureşti privind excluderea lui Victor Ponta

Baroul Bucureşti a decis, miercuri, să reia pe data de 6 septembrie dezbaterile pe cererea depusă de Monica Macovei privind excluderea fostului premier Victor Ponta din avocatură.

La şedinţa de miercuri a Consiliului Baroului Bucureşti a fost prezent doar Victor Ponta, însă acesta nu a dorit să le spună jurnaliştilor cum şi-a susţinut punctul de vedere. 'Îmi pare rău că o instituţie respectabilă şi respectată, aşa cum e Baroul, este folosită de doamna Macovei în dispute politice', a declarat Victor Ponta la intrare în sediul Baroului.

Monica Macovei a fost invitată să ia parte la şedinţa Consiliului Baroului, însă ea a trimis o solicitare de reprogramare a audierii sale, pe motiv că trebuie să participe la o sesiune extraordinară a Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne, în calitate de raportor al Parlamentului European.

În consecinţă, şedinţa Baroului se va relua pe data de 6 septembrie, pentru a fi audiată şi Monica Macovei.

Decanul Baroului, Ion Dragne, a declarat că un colectiv de consilieri a întocmit un raport cu privire la problemele de drept în legătură cu cererea depusă de Monica Macovei, raport care a fost aprobat în totalitate miercuri de membrii Consiliului Baroului.

[citeste si]

'Prima problemă este de a vedea dacă retragerea titlului de doctor are efect retroactiv sau numai pentru viitor şi a doua problemă este dacă decizia de primire în profesie şi-a produs efectele juridice sau nu. În cazul în care un act administrativ îşi produce efectele şi intră în circuitul civil, există un text în legea contenciosului-administrativ care nu permite autorităţii să revoce un act administrativ. Concluziile raportului au fost că ordinul care a atestat dobândirea calităţii de doctor în drept a fost un ordin valabil la momentul la care noi am decis primirea în profesie; că decizia de primire în profesie este legală fiindcă am avut în vedere un act valabil; că ordinul de revocare trebuie analizat dacă este cu caracter retroactiv sau nu şi că decizia de primire în profesie poate să fie revocată sau nu, după cum şi-a produs sau nu efectele', a mai spus Ion Dragne.

Monica Macovei a cerut decanului Baroului Bucureşti, printr-o solicitare scrisă, excluderea lui Victor Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept', titlu care i-a fost retras. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel