Cerere de ultimă oră privind excluderea lui Ponta din Barou

Europarlamentarul Monica Macovei a transmis Baroului Bucureşti o scrisoare prin care solicită reprogramarea participării acesteia, pentru data de 5 septembrie, la şedinţa în care se discută solicitarea sa de excludere din avocatură a lui Victor Ponta, al cărui titlu de doctor în Drept a fost retras de ministrul Educaţiei Naţionale.

Monica Macovei solicită amânarea pe motiv că miercuri, când era programată discutarea cererii privind excluderea din barou a lui Victor Ponta, are loc o sesiune extraordinară a Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne, în care ea va prezenta proiecte la care este raportor PE.

'Doresc să mă întâlnesc cu membrii Baroului Bucureşti, mai ales că (...) este o situaţie nouă. Este o decizie importantă pentru că ea priveşte modul în care Baroul Bucureşti va acţiona pe viitor ori de câte ori un membru al Baroului va ieşi din sfera legală. Este, de asemenea, şi un semn de respect faţă de toţi avocaţii oneşti şi profesionişti care doresc să le fie apărată profesia de impostură, minciună şi falsuri', se arată în scrisoarea trimisă de Macovei decanului Baroului Bucureşti, Ion Dragne.

Ea arată că Parlamentul European a început, pe 29 august, sesiunea de toamnă, iar Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne - LIBE a anunţat-o că pe data de 31 august are loc o sesiune extraordinară, începând cu ora 15,00, în care sunt programate prezentarea sa, în calitate de raportor al Parlamentului European, a stadiului negocierilor pe care le conduce din cadrul Trialogului pentru Raportul privind Consolidarea controalelor prin consultarea bazelor de date relevante la frontierele externe (Regulamentul Schengen), precum şi votarea Opiniei LIBE şi a bugetului general al Uniunii Europene pentru exerciţiul financiar 2017, unde, de asemenea, este raportor.

'În aceste condiţii, sunt nevoită să fiu în Parlamentul European, la Bruxelles, pe data de 31 august, să îmi susţin rapoartele în faţa membrilor LIBE şi să votez. Vă rog să îi consultaţi pe colegii dvs. în legătură cu posibilitatea de a reprograma participarea mea la şedinţa Consiliului Baroului Bucureşti pentru data de 5 septembrie, la aceeaşi oră - 12,30', se precizează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel