Macovei, reacție după decizia Baroului Bucureşti în cazul Ponta

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că Baroul Bucureşti ar fi trebuit să dea dovadă de fermitate în legătură cererea sa de excludere a fostului premier Victor Ponta din avocatură. 

Monica Macovei a postat pe pagina de Facebook un mesaj după decizia luată marţi de Baroul Bucureşti de a suspenda dezbaterile în legătură cu cererea de excludere a lui Ponta din avocatură.

'Ordinul ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras lui Victor Ponta titlul de doctor în drept este executoriu. Am spus acest lucru şi la şedinţa Consiliul Baroului Bucureşti, săptămâna trecută, când am fost invitată să susţin cererea privind excluderea lui Victor Ponta prin revocarea actului administrativ de primire în profesie fără examen.

[citeste si]

Deşi ordinul este executoriu, Baroul Bucureşti a decis astăzi să aştepte rezolvarea cererii lui Ponta de anulare a ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor. Ar fi fost bine ca Baroul Bucureşti sa dea astăzi dovadă de fermitate, să revoce decizia de intrare în avocatură fără examen şi să transmită un mesaj clar de respect faţă de toţi avocaţii oneşti şi profesionişti care au intrat în avocatură cu examen, cu doctorate neplagiate, şi nu prin minciună şi falsuri', a scris Monica Macovei pe Facebook.

Baroul Bucureşti a decis, marţi, să suspende discuţiile cu privire la cererea depusă de europarlamentarul Monica Macovei privind excluderea lui Victor Ponta din avocatură, până la soluţionarea definitivă în instanţă a dosarului în care fostul premier cere anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i s-a retras titlul de doctor în Drept. În august, Macovei i-a cerut decanului Baroului Bucureşti excluderea lui Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de doctor în Drept, titlu care i-a fost retras. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel