Ce a cerut tânăra violată din Vaslui. Judecătoarea: "Am ieșit din sală șocată"

Raluca, tânăra violată în Vaslui, ar fi făcut o cerere neașteptată în ședința de judecată, potrivit judecătoarei care i-a lăsat inițial pe cei șapte băieți liberi. 

Judecătoarea Georgiana Moldovan, cea care a decis măsurile preventive în cazul tinerilor acuzaţi de viol din Vaslui, a explicat marţi în plenul Consiliului Superior al Magistraturii că partea vătămată i-a cerut arest la domiciliu în şedinţa de judecată pentru cei care au recunoscut fapta. 

"Persoana vătămată a venit şi a cerut în sală pentru cei trei. (...) Am ieşit din sală şocată că mi-a cerut persoana vătămată asta - arestul la domiciliu pentru cei trei care au recunoscut. S-a opus cu privire la cei patru care nu au recunoscut şi mi-a cerut pentru cei trei", a afirmat judecătoarea, potrivit Agerpres.  

Judecătoarea a mărturisit că a ajuns să-şi reproşeze că a declarat şedinţă nepublică, însă a arătat că a luat această decizie pentru a o proteja pe fată. "Dacă nu era şedinţă nepublică, ziariştii ar fi putut să afle aspecte relevante din dosar, pentru că dosarul a fost greşit ales pentru lupta împotriva abuzurilor sexuale. Adică greşit - nu e cel mai reprezentativ şi în niciun caz eu nu sunt apărătoarea unor inculpaţi. Am dat pedepse mari la viol. Am avut pedepse cu 12 ani şi şase luni . Eu voiam doar să aflu adevărul acolo", a spus judecătoarea.

Declaraţiile au fost făcute în contextul discutării în şedinţa plenului CSM de marţi a cererii de apărare a reputaţiei profesionale a judecătoarei Georgina Moldovan de la Judecătoria Vaslui.

[citeste si]

"S-a afirmat în presă că soţul meu ar fi rudă, consătean cu cineva din dosar. Soţul meu este din Brăila şi a venit prin căsătorie în Vaslui. (S-a spus - n.r.) că detaşarea mea la Şcoala Naţională de Grefieri (SNG) a avut la bază o recompensă pentru acest dosar. Or, detaşarea a avut la bază un concurs care se desfăşurase cu trei luni înainte. (...) S-a mai spus că a existat o conivenţă ca şi cum acolo poliţia, parchetul şi judecătorii, toţi, am fi discutat să favorizăm pe inculpaţi. S-au demontat toate aceste afirmaţii, dar imaginea publică şi reputaţia mea a fost afectată şi din cauza obligaţiei de rezervă nu am avut niciodată posibilitatea de a mă apăra", a susţinut magistratul.

Georgina Moldovan a precizat că a formulat această cerere "într-un moment de criză" pentru ea şi consideră că trebuie admisă pentru a atenua şi ultima rămăşită a memoriei colective în opinia publică, chiar dacă în ultimul timp au încetat toate acuzele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel