Boris Nemțov, asasinat. Ultimul interviu: Când puterea este concentrată în mâinile unei singure persoane...

Opozantul rus Boris Nemțov, care urma să conducă duminică un marș de protest la Moscova, a fost asasinat în noapte de vineri spre sâmbătă, la câteva minute după ce acesta părăsise sediul radioului "Эхо Москвы/Ecoul Moscovei", unde acordase un interviu.

În ultimul interviu acordat chiar înainte să fie împușcat mortal, Boris Nemțov îndemna poporul rus să nu se mai lase păcălit de politica mincinoasă a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. 

"Credem că pentru a reinstaura ordinea în țară și a depăși criza este nevoie de reforme politice importante. Concret, este necesar să avem alegeri corecte, cu participarea opoziției, să stopâm cenzura pentru a opri aceasta propagandă mincinoasă mizerabilă ce a cuprins și a distrus mințile oamenilor din Rusia", a declarat Nemțov, citat de Daily Mail, potrivit ziare.com.

"Bineînțeles că avem nevoie de o reformă politică în țară. Bineînțeles că atunci când puterea este concentrată în mâinile unei singure persoane, iar această persoană decide întotdeauna, totul devine o catastrofă absolută. Absolută!", a subliniat acesta, punctând și faptul că problemele economice cu care se confruntă Rusia sunt provocate de regimul lui Putin, nu din exterior.

La scurt timp după aceste declarații, Boris Nemțov, în vârstă de 55 de ani, a fost asasinat în centrul Moscovei, în apropiere de Kremlin.

Opozantul rus urma să conducă, duminică, protestul intitulat Marșul Primăverii, care are loc pe fondul unor probleme economice în Rusia generate de scăderea prețului la petrol și de sancțiunile occidentale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel