Boris Nemțov, asasinat. Principalul suspect: L-am ucis din cauza comentariilor despre musulmani - presa rusă

Foto: Ria Novosti
Foto: Ria Novosti

Cecenul Zaur Dadaev, care ar fi recunoscut implicarea sa în operațiunea de asasinare a opozantului Boris Nemțov, ar fi declarat că liberalul a fost ucis ca titlu de răzbunare pentru comentariile acestuia despre musulmani și Islam, potrivit unei surse citate de Rosbalt.

Dadaev este unul dintre cei cinci suspecți arestați în dosarul uciderii lui Boris Nemțov.

Sursa citată susține că are informații precise despre declarațiile cecenului în cadrul interogatoriului. În 2015, suspectul ar fi aflat "că Boris Nemțov și-a permis nu doar o dată să aibă comentarii negative despre musulmanii din Rusia, profetul Mohammed și Islam".

"Dadaev a admis că el a organizat asasinatul", susține sursa Rosbalt, citată de Russia Today.

Mii de ceceni au participat la un marș de protest în capitala Grozny împotriva caricaturilor cu profetul Mohamed imediat după masacrul de la Charlie Hebdo.

Asasinat Boris Nemțov. Un suspect s-a sinucis, când poliția încerca să-l aresteze

Potrivit interpretermag.com, Nemțov a făcut la 9 ianuarie, pe site-ul Ekho Moskvy, mai multe comentarii despre Islam și terorism, fără însă a blama religia care are peste un miliard și jumătate de adepți în întreaga lume.

"Islamul este o religie tânără. A apărut în secolul VII, așadar, Islamul este mai tânăr decât Creștinismul cu 600 de ani. Și dacă creștinii trăiesc în secolul 21, musulmanii trăiesc în secolul 14-15. Notez că în secolul 14-15 a fost vârful Inchiziției, judecarea ereticilor și arderea pe rug a oamenilor. Acum suntem martorii unei inchiziții medievale islamice. Secolele vor trece și Islamul se va maturiza și teroriștii vor dispărea în trecut. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fim impasibili", spunea Nemțov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel