Boris Nemțov, asasinat: Mărturia martorului cheie, modelul ucrainean Anna Durițkaia

Femeia de origine ucraineană care îl însoțea pe opozantul rus Boris Nemțov în seara asasinatului nu își amintește mai nimic despre acel episod și reclamă că este obligată să nu părăsească Rusia.

Modelul Anna Durițkaia a declarat pentru tvrain.ru că nu a remarcat nimic suspect întreaga seară de vineri, până la momentul tragediei. A fost împreună cu Nemțov la o cafenea din Moscova, după care l-a însoțit pe fostul vicepremier la o plimbare în zona Kremlinului. 

Durițkaia spune că nu i-a văzut pe atacatori, care l-au împușcat în spate pe Boris Nemțov. "Când m-am întors, tot ce am putut zări a fost o mașină de culoare deschisă care demara", a declarat femeia, precizând că a sunat imediat la numărul de urgență pentru a raporta crima.

Ea a mai spus că nu înțelege de ce este reținută în Rusia și după ce a fost interogată de anchetatori.

Potrivit Daily Mail, mama prietenei lui Nemțov se teme că Annei Durițkaia i se "înscenează" asasinarea lui Nemțov, adăugând că modelul este supravegheată de o gardă înarmată.

Ea a mai arătat că Durițkaia a sunat-o imediat după atacul din centrul Moscovei. "Mama, Boris a fost ucis. A fost împușcat în spate, e întins aici, lângă mine", i-ar fi spus fiica ei.

După două zile de la asasinarea lui Boris Nemțov, un critic al regimului Putin, au apărut foarte puține detalii despre circumstanțele în care s-a produs crima și cine sunt autorii acesteia. Deși Palatul Kremlinului este împânzit cu camere de supraveghere, informații prezentate de presă spun că multe dintre ele nu funcționau, din motive neclare. Până la acest moment se știu puține amănunte despre evoluția anchetei derulate de autoritățile ruse, pe care Vladimir Putin a spus că o va coordona personal.

Boris Nemțov: Mi-e teamă că Putin mă va ucide - INTERVIU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel