Boris Nemțov: Mi-e teamă că Putin mă va ucide - INTERVIU

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Într-un interviu acordat cu două săptămâni înainte să fie asasinat în centrul Moscovei, opozantul rus Boris Nemțov se temea că va fi ucis de președintele rus Vladimir Putin din cauza poziției sale cu privire la criza ucraineană.

"Mi-e teamă că Putin mă va ucide", declara liberalul într-un interviu acordat la 10 februarie pentru "Sobesednik".

În interviul pentru publicația rusă, intens distribuit după tragedia din noaptea de vineri spre sâmbără, Nemțov mărturisea că mama sa îi spunea adesea să nu-i mai țină piept lui Vladimir Putin pentru că va sfârși mort, grijă pe care o împărtășeau și colegii lui opozanți, Alexei Navalny și Mihai Hodorkovski.

"Discut mereu politică cu mama. Ea este total împotrivă la ceea ce se întâmplă în Ucraina, crede că este o catastrofă și un coșmar. Dar cele mai multe dintre grijile ei legate de Ucraina îl vizează pe Putin. De fiecare dată când o sun, se plânge: 'Când vei înceta să-l mai confrunți pe Putin? Te va ucide'. Mi-o spunea cu toată seriozitatea", declarat Nemțov.

Rusia: Boris Nemțov, lider al opoziției, a fost ucis la Moscova

"Îi era tare frică. Ea, Hodorkovsky și Navalny erau foarte îngrijorați, dar ei doi nu atât de tare precum mama mea", mai spunea fostul vicepremier al Rusiei.

Bloggerul Alexei Navalny, unul dintre liderii marșului de opoziție de duminică la care urma să participe și Nemțov, este în prezent plasat în arest la domiciliu. Mihail Hodorkosvky trăiește în Germania, după ce a stat zece ani închis într-un penitenciar din Rusia.

Întrebat dacă, după atari conservații cu mama sa, se teme că Putin îl va ucide direct sau indirect, Boris Nemțov a răspuns: "Știi... da. Puțin. Nu la fel de mult ca mama. Nu îmi este foarte frică de el. Dacă mi-ar fi, probabil nu aș conduce un partid de opoziție, probabil nu aș face ceea ce fac acum".

Boris Nemțov, asasinat. Putin anunță că se va ocupa personal de anchetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel