Cât de riscant e că i s-a scos stimulatorul cardiac lui Florin Piersic. Dr. Adrian Molnar a spus ce s-a întâmplat în cei 15 ani de când îl avea

foto: Inquam Photos, Octav Ganea
foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Adrian Molnar, directorul medical al Instititului Inimii din Cluj-Napoca, a spus de ce nu reprezintă o problemă pentru starea de sănătate a lui Florin Piersic extragerea stimulatorului cardiac de la inimă.

Miercuri seară, la Antena 3 CNN, la emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu, Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii din Cluj-Napoca, a fost întrebat dacă extragerea stimulatorului cardiac din pieptul marelui actor îi poate provoca acestuia o deteriorare a stării de sănătate.

„Stimulatorul cardiac a fost montat în urmă cu 15 ani pentru că marele actor avea episoade de tahicardie. S-a montat acest stimulator mai mult pentru a preveni eventualele episoade mai lungi de tahicardie și nu pentru că ar fi avut neapărată nevoie de un stimulator permanent.

Extragerea stimulatorului nu introduce modificări în funcția inimii în momentul de față. El (n.r. Florin Piersic) poate să stea fără acel stimulator câteva săptămâni și vedem cum evoluează. În cei 15 ani cât a avut acest stimulator, inima a funcționat absolut bine, fiind consumată aproximativ 10% din bateria aparatului. Acesta a intrat intermitent și destul de rar în funcțiune“, a precizat, la Antena 3 CNN, medicul Adrian Molnar. 

CITEȘTE ȘI        -      Monica Pop demontează o ipoteză în cazul lui Florin Piersic: Nimeni nu spune așa ceva pentru că nimănui nu-i convine

„Extragerea sondelor de stimulare din inimă s-a făcut pentru că pe aceste sonde s-a format un film de fibrilă (n.r. o peliculă) care a fost colonizat de bacteria pe care o avea în sânge, iar pentru că aceste sonde întrețin infecția și antibioterapia nu își face efectul complet dacă ele nu sunt extrase, acestea au fost scoase, iar acest lucru s-a văzut pe evoluția stării generale a marelui actor, evoluția îmbunătățindu-se“, a mai precizat medicul.

CITEȘTE ȘI        -      Cazul Piersic. Medicul Adrian Marinescu: Vorbim de un stafilococ. Dacă ne-am testa și noi l-am găsi, inclusiv pe piele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel