Apel din PE către România: Să urgenteze deschiderea dialogului

Europarlamentarul Victor Negrescu face un apel la autoritățile de la București să urgenteze deschiderea dialogului privind planul pentru România, în contextul devansării cu 6 luni a datei în care România va prelua președinția rotativă a UE.

"Preluarea de către România, în 2019, a președinției rotative UE va fi un moment istoric esențial, un moment pentru care trebuie să fim cât mai bine pregătiți. Dorim ca lucrurile să se întâmple cât mai transparent, dincolo de interese personale sau politice, iar cât mai mulți actori să fie implicați în acest proces. Devansarea cu 6 luni trebuie luată cât mai în serios de către autoritățile centrale, mai ales în condițiile în care, până în acest moment, nu am văzut să existe vreo inițiativă concretă sau vreun plan de parcurs din partea Guvernului în acest sens. Noi suntem deschiși dialogului și sperăm ca acesta să înceapă cât mai rapid, deoarece avem multe lucruri de făcut pentru un mandat al României de care să fim cu toții mândri", a declarat Victor Negrescu, co-fondator al Coaliţiei România 2019.

Grupul de inițiativă Coaliţia România 2019 a fost creat încă de anul trecut în vederea pregătirii Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, având ca principale obiective: stabilirea agendei de lucru pentru perioada 2015-2019; implicarea organizațiilor societății civile în procesul de planificare strategică a Președinției și coordonarea cu instituțiile naționale responsabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel