EXCLUSIV  Dezvăluire despre decidenții politici: Au fugit de oamenii de afaceri

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a vorbit la DC News Live despre relația pe care o are cu guvernul tehnocrat.

"Noi avem un dialog cu guvernul. Am încercat să promovăm mediul de afaceri, ne-a ajutat spre deosebire de alte guverne în sensul că ne-a deschis niște uși fie pe piața iraniană, fie pe piața slovacă sau vietnameză. Am avut un sprijin", a zis Mihai Daraban la DC News Live.

În alte state membre UE există o mare deschidere către companiile locale să meargă în afara spațiului intracomunitar, în România neexistând niciun fel de facilitate.

"A fost o perioadă din 2004 până anul acesta în care decidenții politici din România au fugit de oamenii de afaceri în sensul că nu a mai existat nicio misiune economică cu oamenii de afaceri. În Europa de Vest am văzut cum circulă Angela Merkel sau Francois Hollande. Deci decidentul politic umblă cu foarte mulți oameni de afaceri în deschiderea acestor drumuri. (...) Când vorbim de subiectul 'în afara granițelor europene' până la urmă vorbim de alte continente. Sustentabilitatea diferă. A fost o greșeală făcută și până în 2004 pentru că din acel moment cei de după nu au mai luat oameni de afaceri. (...) Știți că a fost Hayssam prin avioane prezidențiale și alte minuni. După aceea s-a trecut în cealaltă extremă: decât să avem dureri de cap mai bine nu mai luăm niciun om de afaceri, dar lucrurile erau foarte simple. Nominalizează Camera de Comerț a României să organizeze aceste misiuni economice. Camera de Comerț își va asuma public numărul și calitatea agentului economic din delegația respectivă. Aceste lucruri au început să se întâmple acum", a adăugat Mihai Daraban.

[citeste si]

Întrebat dacă nici Victor Ponta nu lua oameni de afaceri în avion, Mihai Daraban a zis: "Domnul Ponta ne-a luat pe noi ca și conducere a Camerei de Comerț a României, dar nu oameni de afaceri. Domnul Ponta a încercat o deschidere, dar nu a dus-o până la capăt".

Răspunsul integral îl găsiți după minutul 34:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel