Volodin susține că pentru sancțiunile impuse Rusiei vor PLĂTI europenii

Foto: Duma de Stat
Foto: Duma de Stat

Președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, susține că pentru sancțiunile impuse Rusiei vor plăti europenii.

Președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, susține că pentru sancțiunile impuse Rusiei vor plăti europenii, în timp ce americanii vor avea de câștigat, scrie Interfax.

"Evident că acum, prin promovarea sancțiunilor împotriva resurselor energetice rusești, Washingtonul încearcă să ocupe piața europeană. Cota aprovizionării cu petrol și gaze americane către Europa este de 8% și 6%. Creșterea prețurilor la energie este, de asemenea, parte a acestui plan. Țările UE vor plăti toate costurile în viitor și vor fi obligate să cumpere combustibili fosili din SUA la un preț mult mai mare. Toate acestea vor cădea pe umerii companiilor și cetățenilor europeni.", a scris Volodin pe canalul său Telegram marți.

El a menționat că în prezent Rusia este cel mai mare exportator de petrol și gaze către UE, cu cote de 45% și 27%. Potrivit acestuia, Washingtonul „împinge” Europa să abandoneze transportatorii energetici ruși, ceea ce este neprofitabil pentru Europa.

În plus, potrivit lui Volodin, autoritățile din SUA și UE, forțând companiile internaționale să participe la sancțiuni împotriva Rusiei, dă o lovitură afacerilor. "După ce au părăsit piața rusă, nu va fi ușor să revină la ea, ceea ce este un exemplu al anului 2014.", a menționat parlamentarul.

Joe Biden, declaraţii. Embargo TOTAL pentru importurile din Rusia. Avertisment pentru companiile americane

"Azi anunţ că SUA ţinteşte principala ramură a economiei Rusiei. Interzicem toate importurile de petrol, gaze şi energie din Rusia", a declarat Joe Biden. 

"Petrolul rusesc nu va mai fi acceptat în porturile americane. Mişcarea are suportul Congresului şi, cred eu, a ţării. Poporul american susţine Ucraina şi cred că e deja clar că nu vom finanţa în vreun fel războiul lui Putin. Decizia e luată în consultare cu aliaţii noştri. Un răspuns unit la agresiunea lui Putin este ce ne-am dorit. NATO, UE şi aliaţii noştri trebuie să rămână uniţi. Înţeleg că mulţi dintre partenerii noştri europeni nu sunt în situaţia de a ni se putea alătura la aceste sancţiuni. SUA produce mai mult petrol la nivel domestic decât toate ţările europene la un loc. De fapt, suntem un mare exportator de energie. Deci putem face această mişcare, deşi alţii nu pot. Dar lucrăm îndeaproape cu aliaţii noştri la o strategie pe termen lung pentru a le reduce dependenţa de energie rusească. Azi rămânem uniţi în scopul nostru, să punem presiuni pe Putin. Dar vor fi costuri şi aici, în SUA. Am spus de la început că voi fi sincer. Apărarea libertăţii costă, şi ne costă şi pe noi. Democraţii şi republicanii înţeleg asta şi consideră că asta trebuie să facem.", a mai spus Joe Biden. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel