Vladimir Putin REFUZĂ să se vaccineze cu Sputnik-V. Nu vrea să facă pe "maimuța"

Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Președintele rus Vladimir Putin a fost întrebat din nou de ce nu se vaccinează împotriva Covid-19 cu serul Sputnik-V.

Deși chiar el a fost cel care anunța triumfător în luna august 2020 înregistrarea vaccinului Sputnik-V în Rusia, despre care spunea că este eficient, Vladimir Putin pare că întârzie momentul vaccinării. El a fost întrebat din nou de jurnaliști de ce încă nu și-a administrat serul, în condițiile în care până și una dintre fiicele sale ar fi fost inoculată cu Sputnik-V, scrie Kommersant

Președintele rus spune că se va vaccina împotriva COVID-19, dar că nu vrea să facă „pe maimuța” și să fie vaccinat în fața camerelor de luat vederi. Potrivit lui, ar urma să facă acest lucru la finalul verii sau poate în toamnă, la mai mult timp după ce acesta a obținut undă verde pentru persoanele de peste 60 de ani din partea Ministerului Sănătății din Rusia. Pe lângă reticența sa față de camerele de filmat, Putin a invocat și faptul că avea deja programat un vaccin antigripal și alte vaccinuri care nu puteau fi făcute în același timp cu cel împotriva Sars-Cov-2. El a spus că se va consulta cu medicul său despre momentul oportun pentru vaccinarea cu Sputnik-V.

Reamintim că potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută în revista de specialitate The Lancet, serul Sputnik-V are o eficacitate de 91,6% împotriva coronavirusului. Precizăm că actualul președinte american Joe Biden a fost vaccinat public împotriva COVID-19, înainte de învestire. Vicepreședintele american Mike Pence și premierul israelian Benjamin Netanyahu au făcut același lucru în decembrie. Astfel, liderii, prin exemplul lor, au cerut oamenilor participarea la vaccinare.

VEZI ȘI: Ungaria începe vaccinarea cu Sputnik V. Viktor Orban acuză Bruxelles-ul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel