Ungaria începe vaccinarea cu Sputnik V. Viktor Orban acuză Bruxelles-ul

Ungaria  devine primul stat al Uniunii Europene care a folosit vaccinul rusesc anti-COVID-19, după ce au fost distribuite 2.800 de doze pe teritoriul ţării, precizează  Euronews.

Ungaria a fost primul stat membru UE care a autorizat folosirea Sputnik V. La baza deciziei premierului  Viktor Orban de a folosi vaccinul rusesc a stat  ritmul încet al autorităţilor europene în luarea unor decizii.

„În fiecare zi când aşteptăm să vedem ce face Bruxelles-ul, pierdem o sută de vieţi în Ungaria (...) De ce ar fi experţii europeni mai inteligenţi decât noi? Am mai multă încredere în Centrul de Sănătate Publică din Ungaria decât în cel din Bruxelles”, a declarat Orban vineri, 12 februarie.

În ianuarie, autorităţile ungare au aprobat vaccinul Sputnik V pentru o perioadă de şase luni. De asemenea, liderii de la Budapesta au autorizat şi vaccinul chinez Sinopharm, pe care încearcă să îl administreze unui număr de 2,5 milioane de persoane până la venirea sărbătorilor de Paşte.

În pofida scepticismului oficialilor europeni  privind eficiența vaccinului rusesc, s-a constatat că un studiu publicat săptămâna trecută în revista de specialitate The Lancet a scos la iveală o eficacitate  a vaccinului Sputnik 5 de 91,6% împotriva virusului.

Vaccinul rusesc a mai ajuns în Serbia şi Bosnia-Herţegovina. Totuşi, dozele nu vor intra şi în celelalte ţări ale blocului comunitar, întrucât Agenţia Europeană a Medicamentelor nu a primit până acum vreo cerere de autorizare în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel