Urmărește emisiunea live


VIDEO - Peste o mie de soldați americani au ajuns în Slovacia pentru exerciții NATO

 Peste o mie de soldați americani au ajuns în Slovacia pentru exerciții NATO / Foto: Captură video Facebook
Peste o mie de soldați americani au ajuns în Slovacia pentru exerciții NATO / Foto: Captură video Facebook

Peste o mie de soldați americani au ajuns în Slovacia pentru exerciții NATO.

Peste o mie de soldați americani au sosit joi în Slovacia pentru a participa la exerciţiile NATO, pe fondul tensiunilor accentuate dintre ruşi şi occidentali din cauza crizei din Ucraina, scrie Agerpres, citând  AFP.

"Exerciţiile Saber Strike 22 sunt dedicate să consolideze cooperarea dintre aliaţi", le-a declarat jurnaliştilor şeful statului major al armatelor slovace, generalul Daniel Zmeko.

"Aceste exerciţii ne vor permite să testăm capacitatea de a lucra împreună cu cel mai puternic şi mai important partener strategic al nostru în domeniul militar", a adăugat el, în momentul în care ateriza primul avion aducând echipament militar din Germania la baza Kuchyna.

SUA a trimis 1.200 de soldaţi americani şi 500 de vehicule

Exerciţiile, prevăzute de la 5 la 10 martie, urmează să implice 1.200 de soldaţi americani şi 500 de vehicule. Ele sunt organizate în plină criză între Rusia şi NATO în jurul Ucrainei şi securităţii europene, occidentalii acuzând Moscova că pregăteşte o intervenţie militară împotriva Kievului.

Statele Unite au anunţat trimiterea de întăriri în Europa de Est, dintre care detaşamente au fost deja relocate în Polonia, nu departe de frontiera cu Ucraina.

Slovacia, membră a UE şi NATO şi al cărei guvern şi-a exprimat sprijinul pentru Ucraina, nu găzduieşte trupe americane în mod permanent, mai scrie AFP. 

Rusia cere din nou retragerea trupelor NATO din România

Rusia a declarat joi că va fi „forțată să răspundă” cu măsuri militare-tehnice dacă Statele Unite nu sunt de acord cu cerințele sale de securitate.

Într-un document de 11 pagini prezentat oficialilor americani, Kremlinul a criticat SUA pentru că nu s-au implicat în preocupările de securitate ale Rusiei și a cerut „garanții legale” că Ucraina nu va deveni niciodată membră NATO.

„În absența oricărei dispoziții din partea americanilor de a conveni asupra garanțiilor ferme, obligatorii din punct de vedere juridic, pentru a ne asigura securitatea... Rusia va fi obligată să răspundă, inclusiv prin punerea în aplicare a măsurilor militare-tehnice”, se arată în document, potrivit textului publicat de către agenția de știri TASS.

De asemenea, Moscova a negat că plănuiește o invazie a Ucrainei, declarație pe care a repetat-o ​​în răspunsurile scrise de joi. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel