EXCLUSIV  Victoria ISTORICĂ a PSD, văzută de la Bruxelles. Andi Cristea, comentariu important

Scorul istoric obținut de PSD la alegerile din 11 decembrie nu a rămas fără ecou la Bruxelles. L-am întrebat pe europarlamentarul Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, cum se vede în PE victoria Partidului Social Democrat.

(w670)

(FOTO: ANDI CRISTEA)

"La Bruxelles a fost o bucurie justificată a familiei social-democrate europene: PSD performează masiv și arată întregii Europe că este loc de stânga, că locul social-democrației e la guvernare, nu în opoziție. În rest, ca în orice țară din UE, se așteaptă livrarea la capitolul promisiuni electorale și se speră că România va rămâne o țară profund eurofilă. Nu doar că vom rămâne eurofili, dar sunt convins că vom vedea un guvern PSD foarte serios, care respectă angajamentele euroatlantice și e implicat în materie de afaceri europene, și în politică externă în general", a spus Andi Cristea în exclusivitate pentru DC News.

De asemenea, europarlamentarul a subliniat și importanța unui obiectiv major care trebuie îndeplinit în 2019.

"Vom avea o președinție de succes a UE în 2019, pe care PSD o va pregăti din timp. Noul guvern va fi conștient de interesele românești, le va apăra cu demnitate la Bruxelles, știind totodată să lucreze în interes european, cu solidaritate, o valoare centrală a integrării europene și a familiei de stânga", a mai spus Andi Cristea.

[citeste si]

Partidul Social Democrat a obținut la Senat 45,67% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare, la nivel național, iar la Camera Deputaților - 45,47%, a anunțat joi reprezentantul Biroului Electoral Central Marian Muhuleț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel