Veste bună pentru România: Vin medicamente de TOP în tratamentul COVID-19

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, a făcut dezvăluiri importante la Antena 3. 

"Am studiat ceea ce se întâmplă la nivel mondial legat de protocoale terapeutice și am găsit prin sucursala din Japonia două preparate farmaceutice, despre care s-a vorbit și în România, dar care nu au putut fi aduse încă. Este vorba de favipiravir și nafamostat, sunt două preparate utilizate cu destul de mult succes de către cercetătorii japonezi, la ora actuală, în tratamentul Covid. Prin sucursala din Japonia, o să aducem în lunile iunie-iulie-august circa 20, chiar 30 de doze. La cererea medicilor din centrele universitare, pentru 20-30 de pacienți, aceste tratamente vor putea fi utilizate dacă se află în stare gravă sau la pacienți care necesită aceste tipuri de preparate. 

Medicii din România vor putea, pe lângă medicamentele pe care le au în prezent, să aibă încă două medicamente. Adică portofoliul de medicamente pentru COVID-19 se lărgește, nu există studii clinice finalizate, dar experiența unor cercetători, inclusiv a celor japonezi, și experiența care se adună vor ajuta, așa cum sperăm, să existe în 3-6 luni o terapie sigură, eficientă împotriva coronavirusului", a declarat Dragoș Damian la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel