Valul 3 al pandemiei, modificarea restricțiilor de circulație și presiune pe spitale. Doctorul Marinescu: Ce urmează săptămâna viitoare

Adrian Marinescu
Adrian Marinescu

Adrian Marinescu, medic infecționist al Institutului Matei Balș din București, a vorbit despre valul al treilea al pandemiei de coronavirus.

Invitat la Antena 3, medicul Adrian Marinescu a precizat care sunt măsurile pe care oamenii trebuie să le respecte în contextul intrării în cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus:

„În ceea ce privește vaccinarea, sperăm ca lucrurile să meargă bine, vom avea o testare care trebuie să fie eficientă și, în plus, măsurile de prevenție sunt foarte importante, deoarece avem o creștere pe care o vom avea și în săptămâna care urmează, e important să ne protejăm, iar măsurile vin să ajute“, a precizat medicul.

Schimbarea orei de la 23:00 la 22:00

„E clar că se vor reduce interacțiunile dintre oameni și, în general, seara și noaptea e un risc mai mare pentru un anumit comportament care ne predispune la infectare. Aceste măsuri nu sunt doar în România. Și în alte țări din Europa, ora este în jur de 18:00 - 19:00 seara. Nu intrăm în panică, dar trebuie să găsim niște soluții, deoarece numărul mare de infectări va duce la o presiune crescută, iar noi vrem să avem o perioadă liniștită.

Este important să ai o testare extinsă pentru a avea un nivel clar al realități. Astfel, ai mult mai multe infectări față de cele diagnosticate. Presiunea a crescut, în fiecare zi avem peste 200 de persoane infectate la Matei Balș. Spitalele trebuie să vină cu un dublu circuit, și COVID-19, și non-COVID-19“, a conchis Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel