Vâlcu, întrebare după scandalul din coaliţie: Cu cine vor face majoritate PNL şi USR-PLUS în administraţiile locale?

Val Vâlcu vine cu o întrebare extrem de importantă în contextul scandalului dintre PNL şi USR-PLUS din coaliţia de guvernare, care a culminat cu anunţul că miniştrii USR-PLUS vor demisiona marţi dimineaţă din Guvernul Cîţu. 

"Cu cine vor guverna USR-PLUS şi PNL în administraţiile locale, dacă războiul escaladează? Tot cu AUR? Sau cu PSD? Cu cine vor face majoritate?", a întrebat Val Vâlcu. 

Acesta a punctat că, oricum, primarii nu ar trebui să se amestece în duelul de la centru, ei având alte probleme de rezolvat. "Primarii au nevoie de voturi în consilii pentru proiecte, ori în consilii sunt oameni şi de la PNL. Dar cum e acum? I-au acuzat de hoţie, că vor fura primarii banii din PNDL. Cum vor guverna împreună în administraţia locală? Oricum au durat foarte mult negocierile, vreo trei luni nu s-a făcut nimic, pentru că s-au constituit majorităţi, s-au ales viceprimari, etc", a mai spus acesta. 

Mai mulţi primari de la USR-PLUS, mesaje anti Florin Cîţu 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a postat pe pagina sa de Facebook mai multe mesaje împotriva premierului Florin Cîţu, după ce acesta l-a demis pe Stelian Ion de la Ministerul Justiţiei. 

"România e în acest moment în haos. Cîțu și-a luat guvernul pe nume propriu. E incapabil să administreze o țară. Face orice pentru a fi util sponsorilor avizi de stăpânire: 50 de miliarde de tocat discreționar, o justiție încătușată pentru liniștea lor și toate deciziile în pixul lui. Păi așa nu se poate. Nu e nimeni orb, iar România nu a fost câștigată la pufuleți. E o țară care merită mai mult și care a cerut să fie guvernată responsabil. Bani pentru primăriile mici? Sigur, dar cu niște condiții. Nu mai vrea nimeni terenuri de sport în pantă, pixuri de 300 de lei, asfalt turnat direct pe pământ! Nu așa se dezvoltă o țară, așa se îngroapă bani (mulți!) în buzunarul înșurubaților politici. Pentru ei, Cîțu a lăsat țara fără putere. Pentru el, Cîțu e dispus să dea foc la orice. Pentru români, Cîțu de azi nu mai promite nimic, e doar încă o dezamăgire dintr-un lung șir de lideri de carton. România are nevoie de o guvernare responsabilă şi reformistă, iar Coaliția e OBLIGATĂ să dea această guvernare - repede, concret și fără Cîțu", a scris Radu Mihaiu pe Facebook pe 2 septembrie.

Pe 1 septembrie, mesajele erau şi mai dure. 

"Am crezut la modul sincer că Florin Citu vrea reforma. M-am înșelat. Florin Citu vrea sa fie un Liviu Dragnea cu suportul USRPLUS. Asta nu se poate! Florin Citu, demisia!", scria Radu Mihaiu pe 1 septembrie, la scurt timp după ce tot el scrisese "Dacă PNL se comporta ca PSD, atunci și USRPLUS va trata PNL ca și cum ar fi PSD". 

Şi primarul Timişoarei a transmis mesaje dure. 

„USRPLUS a acceptat să formeze majoritatea cu PNL și UDMR și să-l susțină pe Florin Câțu în anumite condiții: reformarea statului, eliminarea moștenirii lui Liviu Dragnea din justiție, a pensiilor speciale, a practicilor clientelare din politică. Aceste condiții nu mai sunt îndeplinite azi, după semnalul clar că nu există voință politică pentru aceste reforme, transmis prin demiterea lui Stelian Ion și aprobarea unui PNDL care servește, în forma propusă, doar baronilor locali.  Acum PNL are de ales între PSD și USRPLUS. Este un moment al adevărului”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel