Vâlcu - Hușanu, schimb de replici în direct: Formular în care să fie trecut: m-am vaccinat forțat!/ Morții conving oameni! NU am nevoie de astfel de oameni!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut declarații despre noile restricții impuse în România.

Invitat în platoul B1Tv, Val Vâlcu a fost întrebat dacă ne putem aștepta la proteste în contextul noilor reguli impuse de autorități. 

"Ne putem aștepta, dar uitați-vă că ieri, coadă la vaccinare a fost mai mare de 100 de ori decât la protestatari. Adică au fost peste 100.000 de oameni la centre de vaccinare și la proteste a fost aceeași mână de oameni care și-au făcut din asta un scop în viață. Dacă vă uitați și pe paginile unora de pe Facebook, bun, tot în cheia teoriei conspirației, dar recunosc și ei că nu prea au prieteni care s-au îmbolnăvit grav sau chiar au murit. Sigur, o pun pe seama teoriei conspirației mondiale, că au fost stropiți cu nu știu ce la mitingul din 2 octombrie, dar cred că le vine tot mai greu să creadă chiar ei înșiși în aceste bazaconii și în general, societatea o să se distanțeze pe măsură ce are contact nemijlocit cu această tragedie, cu criza COVID-19.

Sigur, te uiți la televizor, ești supărat pe autorități, pe viață, au venit dracii liberi, au venit deștepții planetari și ți-au revelat adevărul. Da... dar apoi când vezi pe propria piele, când vezi pe proprii plămâni cât de greu se respiră cu COVID-19, nu numai că-ți pare rău că i-ai ascultat, dar probabil că dacă ai noroc și scapi, te întorci acasă și îi înjuri bine în tot blocul, în toată comunitatea.

Deci pe măsură ce pandemia se extinde și din păcate face victime, va scădea influența bazaconiștilor, dacilor și a celorlalți", a declarat Val Vâlcu. 

”Restricțiile dau o gură de oxigen sistemului sanitar”

Mai mult, în contextul măsurilor anunțate de Raed Arafat și întrebat în cât timp ne putem aștepta la rezultate concrete în urma restricțiilor, Val Vâlcu a spus că: "restricțiile dau o gură de oxigen sistemului sanitar, care e sufocat de numărul mare de cazuri. În paralel cu vaccinarea, cu accelerarea campaniei de vaccinare, ar putea să stabilizeze, măcar să nu mai crească numărul de cazuri și proporțional și numărul cazurilor grave, că aici este problema. Așa, mai sunt cazuri în Europa, cazuri printre cei vaccinați, dar sunt cazuri ușoare, care nu necesită internare, nu necesită tratamente extrem de costisitoare cu efecte secundare, pentru că acești conspiraționiști care au blocat în România campania de vaccinare merg nu neapărat pe un angajament ideologic al populației, dar lumii îi e lene, preferă să nu facă decât să facă ceva, e și teoria asta: "Dacă se vaccinează ceilalți, la ce să mă mai duc și eu" și e și frica".

Val Vâlcu și Viorel Hușanu, schimb de replici

Ulterior, Val Vâlcu și Viorel Hușanu, președinte Sanitas, și-au schimbat câteva replici pe seama vaccinării și mai ales a reticenței și refuzului personalului medical de a se vaccina.

Întrebat dacă medicii vor accepta vaccinarea sau vor prefera să-și piardă locurile de muncă, Viorel Hușanu a spus că este greu de răspuns la această întrebare.

"O parte dintre cei care erau ieri nevaccinați probabil că se vor vaccina, dar ce facem dacă 100 de medici nu vor dori acest lucru. Nu cred că putem să-i pierdem pe acești oameni în acest moment. Oamenii nu mai au încredere în deciziile politice și vor ca cineva să răspundă pentru vaccin. Pentru că atunci când te vaccinezi semnezi pe propria răspundere că ești de acord să te vaccinezi, dar dacă jumătate din populație va fi obligată să se vaccineze, de ce nu există un formular în care să fie trecut: m-am vaccinat forțat! Și cineva să răspundă dacă se întâmplă ceva! Oamenii spun așa: "Dacă se întâmplă ceva cu mine, ce se întâmplă cu copiii mei, cine le asigură în continuare bunul trai?"", a declarat Viorel Hușanu, la B1 TV.

Laura Chiriac, B1 TV: Dar știm sigur că probabilitatea să se întâmple ceva cu o persoană este mai mare atunci când nu e vaccinată decât atunci când e vaccinată. Asta vedem în fiecare zi!

Viorel Hușanu: Așa e, dar vedem în același timp că și persoanele vaccinate chiar cu a treia doză se pot infecta. Vedem că și persoanele vaccinate cu două, trei doze pot infecta la rândul lor și avem foarte multe exemple.

Val Vâlcu: Bun, și atunci soluția e să nu ne mai vaccinăm?

Viorel Hușanu: Nu! Eu nu am spus niciodată să nu vă vaccinați. Eu am spus că omul trebuie convins, dar clasa politică actuală nu poate face acest lucru.

Val Vâlcu: Hai, nu clasa politică! Morții conving oameni! Medicii care lucrează la ATI care vede cadavre, vede cum se duc la morgă cadavre, sigur, dacă ești la un cabinet de oftalmologie sau undeva unde nu intri în contact cu această criză COVID-19, poți să caști gura la toate prostiile de pe Internet! Eu nu am nevoie de astfel de oameni! Oamenii care au nevoie de decizie politica ca să se vaccineze nu sunt oameni de știință, nu sunt medici. Să se ducă la vrăjitoare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel