Vaccinul BCG, armă împotriva COVID-19? Radu Crișan, medic din linia I, dă cărțile pe față

Radu Crişan, medic primar Pneumoftiziologie, a vorbit despre vaccinul BCG, prezentat, în diferite teorii, ca o posibilă armă împotriva COVID-19. 

”Există în media multe discuții despre vaccinarea BCG, ca o posibilă protecție împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Aici părerile sunt foarte împărțite. Când vorbim despre acest nou virus, vorbim despre lucruri pur experimentale și observaționale. (...) Vaccinarea BCG a determinat o descreștere rapidă și importantă a cazurilor de TBC de când a fost introdus. S-au prevenit foarte multe cazuri, odată cu vaccinarea. Există teoria că acele persoane vaccinate BCG au un fel de protecție vizavi de infecția cu Coronavirus. Nimeni nu poate explica de ce. Dar e o chestie observațională. Opinia mea este că apar foarte multe lucruri observaționale legate de această pandemie și lumea, în general, se agață de oricare firișor ca să se pună psihic la adăpost, că o să fie bine. Și-n Asia se vaccinează BCG, e adevărat, în Italia, pare că vaccinarea e doar la grupurile de risc, există un studiu care a stat la baza creării unui atlas al vaccinării BCG. Pacienții din Neamț, din Suceava, au fost vaccinați BCG. (...) Științific vorbind, nu văd o legătură clară, concretă, evidentă între vaccinarea BCG și o eventuală protecția împotriva coronavirusului” a spus medicul pneumolog Radu Crișan, într-o filmare publicată pe Youtube. 

Vezi și: Țara în care COVID-19 a dispărut brusc, într-o sâmbătă. Toți așteaptă un tsunami și cred că e liniștea dinaintea furtunii

Vezi mai mult în video:  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel