"Vaccinarea la chiuvetă". Arafat explică cele DOUĂ metode prin care se obține certificatul: De asta auzim "vaccinații s-au îmbolnăvit!"

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Șeful DSU Raed Arafat a vorbit despre "vaccinarea la chiuvetă".

O serie de pacienți bolnavi de COVID-19, care aveau certificate de vaccinare dar prezentau o evoluție discrepantă a bolii, l-au determinat pe Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, să vorbească de „vaccinarea la chiuvetă”, transmite Mediafax.

„Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică. Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.”, a declarat, la Digi24, Oancea.

Medicul a adăugat că în spațiul public se vorbește despre oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. IPJ Timiș a început verificări pentru clarificarea situației, a comunicat instituția.

Ce spune Raed Arafat despre "vaccinarea la chiuvetă"

"Se vorbește de două metode ale fenomenului. Prima metodă în care unii au încercat să intre și să umble la baza de date, dar aici au fost prinși... medici sau personal sanitar care a făcut așa ceva și există dosare.

Tehnica mai greu de prins, dar la un moment dat tot o prinzi, este atunci când cineva aruncă doza și de regulă se face cu vaccinul care e într-o singură doză, adică Johnson&Johnson, arunci doza și după care se dă codul corect și ai un certificat adevărat verde, dar, de fapt, tu nu te-ai vaccinat și tu știi că nu te-ai vaccinat.

Ajungi la Terapie Intensivă, toată lumea știe că ești vaccinat și dacă nu spui adevărul și nu spui că nu ești vaccinat, s-ar putea ca medicul să considere că dacă ești vaccinat nu are de că intre cu medicația în mod agresiv, deci îl induci în eroare și pe medicul respectiv, îți pui și ție viața în pericol mai mult și după care nu auzim decât că: "vaccinații s-au îmbolnăvit", când unii dintre ei, poate că cifra nu e mare, dar există, de fapt sunt nevaccinați dar au certificat", a declarat Raed Arafat, în direct la B1 TV. 

Întrebat cum putem combate acest fenomen al "vaccinării la chiuvetă", Raed Arafat a dat un răspuns ferm. 

"În primul rând prin conștiință personală. Nimeni să nu facă asta și să înțelegem că asta e o chestiune penală foarte, foarte gravă. Acum există un dosar penal in rem pe această temă și cu siguranță, dacă se va prinde cineva care a făcut acest lucru, pentru că s-ar putea ca un pacient, când ajunge în stare gravă, să recunoască. Și e suficient ca Poliția să știe că pacientul a recunoscut, să spună unde, când, la ce oră a făcut-o și persoana care a făcut acest lucru a fost identificată.

Asta înseamnă dosar penal și chiar risc de a intra în pușcărie pentru așa ceva. Nu știu dacă se merită!

Eu sper ca acest fenomen să nu fie unul semnificativ", a mai spus șeful DSU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel