USR, PMP şi Forţa Dreptei nu se pot alia la alegeri. BEC a respins alianţa, reprezentanţii partidelor anunţă că merg la ÎCCJ

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Biroul Electoral Central a respins protocolul de alianţă depus de cei de la Dreapta Unită (USR, PMP şi Forţa Dreptei). Reprezentanţii celor trei partide anunţă că vor merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi că decizia BEC este una abuzivă. 

”Este doar o încercare de a împiedica cele trei partide – USR, PMP şi Forţa Dreptei – să participe în alegeri ca o alianţă puternică de dreapta. Alianţa Dreaptă Unită va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia Biroului Electoral Central, luată la solicitarea PSD. Le este frică de Dreapta Unită. PSD-PNL vor să ne scoată de pe buletinul de vot pentru că le este frică de votul românilor. Vom merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ne vom lupta pentru drepturile noastre şi pentru viitorul pe care îl merită România. Vom continua să luptăm pentru o Românie fără corupţie, fără abuzuri şi fără frică. Lupta pentru o Românie Modernă este mai puternică ca niciodată (…) PSD vrea doar concurenţi controlaţi, unii pe listă cu ei, iar alţii care cântă la aceleaşi tribune unde partidul stat este în tot şi în toate. Ne-au tăiat abuziv finanţarea, ne-au scos din secţiile de vot, ne-au ameninţat şi cerut să nu candidăm, iar acum, în semn de disperare, au hotărât să interzică „Dreapta Unită”.

Asemenea atacuri barbare întâlnim doar în regimul Puţin şi Lukaşenko. Partidul stat atacă într-un mod sălbatic opoziţia democratică din România. PSD doreşte să elimine opoziţia din alegeri prin îngrădirea dreptului sacru în democraţie de a alege şi a fi ales. Nu vom ceda, suntem hotărâţi să mergem mai departe, luptăm pentru românii care nu vor că România să rămână o ţară la cheremul baronilor roşii”, a transmis Alianţa Dreapta Unită printr-un comunicat de presă. 

Cel care a propus respingerea alianţei a fost reprezentantul PSD la BEC, Viorel Mocanu. 

Cătălin Drulă: "Le promit că nu ne vor opri"

Cătălin Drulă, preşedintele USR, spune că această decizie este "un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei". De asemenea, liderul USR spune că duminică, de la ora 16:00, va avea loc un protest în Piaţa Universităţii. 

"Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susțin o alternativă onestă la actuala putere. Noi avem soluțiile corecte pentru a moderniza România și nu nu vom împiedica de scamatoriile instituțiilor pe care le controlează. În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul București.

Pe 2 februarie 2024, același Tribunal București a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare. Decizia de astăzi luată la solicitarea PSD nu are nicio legătură cu legile și regulile dintr-un stat democratic. Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianța Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care știu că li se apropie sfârșitul politic.

Ce fac acum este un act de lașitate și de dispreț față de voința românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democrația în picioare pentru a-și păstra puterea. Statului mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită și încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianță, la fel cum a încercat Dragnea cu USR în 2019.

Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ne vom lupta pentru drepturile noastre și pentru viitorul pe care îl merită această țară. Vă chem alături de noi, astăzi, în Piața Universității, începând cu ora 16:00. Pornim strângerea de semnături pentru candidaturile din 9 iunie. Misiunea noastră este o Românie fără corupție, fără abuzuri și fără frică. #RomâniaModernă este mai puternică ca niciodată", a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Eugen Tomac spune că "PSD doreşte să elimine opoziţia din alegeri"

Şi Eugen Tomac cheamă la protest şi spune că social-democraţii vor să elimine opoziţia din alegeri. 

"Ziua neagră a democrației românești

Astăzi la propunerea PSD a fost respinsă înregistrarea Alianței “Dreapta Unită” la Biroul Electoral Central.

Acest atac sălbatic este inacceptabil. Vom face recurs împotriva acestei decizii și vom lupta și mai determinați împotriva partidului stat.

PSD dorește să elimine opoziția din alegeri!

Nu ne putem întoarce în anii ‘90, românii nu mai pot fi manipulați și speriați de aceste lovituri isterice și disperate ale partidului stat.

Indiferent de presiuni și îngrădiri eu voi lupta alături de Președintele Cătălin Drulă și Președintele Ludovic Orban pentru a duce mai departe acest proiect în care tot mai mulți români își pun speranța.

Dreapta Unită va învinge! La ora 16.00 ne vedem în Piața Universității, acolo unde români curajoși au murit pentru libertate", a scris Eugen Tomac.

Orban: Le e frică de noi

Sâmbătă, Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, spunea că "devine din ce în ce mai clar că le e frică de noi". 

"PSD a comandat și Biroul Electoral Central a executat. Reprezentanții PMP și Forța Dreptei au fost eliminați din componența BEC. Culmea ridicolului este că delegatul PMP a fost respins pe motiv ca delegația a fost semnată de Eugen Tomac, care nu figurează în registrul partidelor înscris ca presedinte. În 2020, delegația reprezentantului PSD în Biroul Electoral Central a fost semnată de Marcel Ciolacu, în timp ce în registrul partidelor politice de la TMB era înscrisă ca președinte PSD… Viorica Dăncilă. Evident că vom ataca decizia BEC în instanță. Dar devine din ce în ce mai evident că le este frică de noi și că apelează la orice abuz pentru a putea frauda alegerile", a scris sâmbătă pe Facebook Ludovic Orban. 

Duminică, Ludovic Orban spune că decizia este politică. 

"Înregistrarea Alianţei Dreapta Unită a fost contestată la BEC de PSD. Acolo este o decizie mai mult politică. În mod evident, nu mă aştept să judece membrii BEC corect din punct de vedere legal, va fi o decizie politică. Evident că vor încerca să scape de noi. Este clar că le este frică de noi. Contestaţia este complet nefundamentată, nu are nimic la bază. Structurile noastre statutare au luat decizia în conformitate cu statutul şi cu legea partidelor politice. Este un act de voinţă care nu poate fi contestat de alţii, pentru că este un act de voinţă democratic al membrilor Forţa Dreptei, USR şi PMP, care au decis constituirea acestei alianţe.

Le este frică de noi. Ăsta este adevărul. Şi au de ce să le fie frică de noi. Pentru că noi nu suntem ca ei. (...) Noi avem curaj, noi avem puterea de a-i înfrunta, noi avem puterea să le spunem clar şi limpede: fără voi, fără impostori, fără plagiatori, fără corupţi. Ajunge! Unul dintre sloganurile noastre ăsta trebuie să fie: Fără ei! Pentru că, dacă ei rămân în capul trebii, România nu va avea nicio direcţie, iar soarta României va fi aşa cum este astăzi. Nu este normal ceea ce se întâmplă în România de peste 34 de ani. Am pornit cu stângul în drumul nostru spre democraţie şi de 34 de ani sărim în piciorul stâng. (...) România nu mai poate să respire, cetăţeanul este sufocat de presiunea care este pusă de autoritatea publică. În loc ca instituţiile statului să fie un partener pentru orice om care doreşte să facă ceva în viaţă, devine o frână, devine un instrument de represiune, un mecanism prin care încearcă să îngenuncheze voinţele individuale ale fiecărui cetăţean român care vrea să trăiască liber. România nu este aşa cum îşi imaginează ei. România nu este a lor, nu este ţara celor care trăiesc în genunchi. (...) Nu ne este teamă de ei, pentru că noi avem caracter, avem energie, avem viziune", a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel