USR, Forța Dreptei și PMP se aliază contra PSD-PNL (surse)

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Conducerile executive ale partidelor USR, PMP şi Forţa Dreptei au aprobat formarea 'polului de dreapta'.

Conform unor surse politice, anunţul oficial va fi făcut luni, la Parlament. După mai multe negocieri care au avut loc în ultima perioadă, cele trei partide, respectiv USR, PMP şi Forţa Dreptei au decis să constituie un 'pol de dreapta', ca o alternativă la guvernarea PSD-PNL.

Luni, 18 decembrie 2023, la Parlament, USR, PMP şi Forţa Dreptei vor avea un eveniment comun de lansare, urmat de o conferinţă de presă pe care o vor susține cei trei preşedinţi, respectiv Cătălin Drulă, Ludovic Orban şi Eugen Tomac.

Deputatul Iulian Bulai a zis recent că partidul său, USR, nu este cotat la 12% ci undeva 'sigur' la 19%. Mai mult, dacă ar face un pol de dreapta, alături de PMP şi Forţa Dreptei, ar ajunge la 24%. Iulian Bulai mai speră că acest pol de dreapta va fi 'surpriza cea mai mare la alegerile europarlamentare'.

De asemenea, la începutul lunii noiembrie Cătălin Drulă, preşedintele USR, spunea că negocierile pentru constituirea unei coaliţii de dreapta sunt în desfăşurare.

Drulă mai spunea că "PNL vrea să facă o copie, proiectul Adibas, faimoasa copie a unei sigle celebre", dar consideră că un proiect al liberalilor "nu va funcţiona".

"PNL a făcut o fraudă în 2020 şi a cerut voturi de dreapta în România, voturi pe care apoi le-a pus la remorcă lui Marcel Ciolacu, să guverneze cu o majoritate nefirească, pentru că nu a existat o majoritate pentru pesedism în 2020, şi să facă acest rău României. Aceasta este marea trădare şi moştenire a PNL pentru România. (...) PNL a minţit în 2020 că nu va creşte nicio taxă. Eu sunt revoltat de faptul că se minte cu atâta uşurinţă în politica românească", a declarat președintele USR.

În ceea ce privește un eventual pol de dreapta al liberalilor, Cătălin Drulă a afirmat că "românii ştiu să vadă frauda" şi a acuzat PNL de "trădare" pentru că "a adus PSD la guvernare". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel