USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Predoiu

Sursa foto: Facebook Cătălin Predoiu
Sursa foto: Facebook Cătălin Predoiu

USR anunță că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Cătălin Predoiu: „Pentru modul în care s-a transformat în apărătorul politicienilor și magistraților certați cu legea, care vor să scape de anchetele DNA, ministrul Cătălin Predoiu trebuie să plece din funcție”.

„În contextul loviturii grave date luptei anticorupție prin proiectul de așa-zisă desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, proiect care constituie, de fapt, bazele pentru reorganizarea și întărirea SIIJ, USR va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Cătălin Predoiu. Pentru modul în care s-a transformat în apărătorul politicienilor și magistraților certați cu legea, care vor să scape de anchetele DNA, ministrul Cătălin Predoiu trebuie să plece din funcție”, potrivit unui comunicat de presă.


„Ministrul Cătălin Predoiu a preluat ștafeta de la Florin Iordache și îi desăvârșește opera. În loc să corecteze legile Justiției, în loc să se lupte pentru o Justiție independentă în care nucleele de influență din Justiție să fie neutralizate definitiv, a ales să facă pe plac tocmai celor care s-au opus ani de-a rândul oricăror reforme de substanță și care vor să dețină control pe Justiție. Politicienii corupți vor să scape de anchete, magistrații care îi protejează vor și ei să scape de anchetele DNA. Cătălin Predoiu s-a predat în fața intereselor obscure din Justiție și trebuie să răspundă în fața Parlamentului pentru faptul că ne împinge pe o cale antieuropeană, încercând tot felul de scamatorii și artificii legislative care nu vor păcăli pe nimeni”,, declară Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.


Cătălin Predoiu, mai afirmă Stelian Ion, „înlocuiește SIIJ cu un mecanism mai periculos, fiind aplaudat și susținut de toți cei care au creat și promovat în 2017 SIIJ”. Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, afirmă că „așa-zisa desființare a SIIJ, este o mascaradă.


„Cred că în momentul acesta, Liviu Dragnea e foarte mândru de ministrul Predoiu, nu și-ar fi imaginat că Secția Specială, creația lui, va fi desăvârșită, perfecționată, de un PNL-ist. Sper că planul este clar acum pentru toată lumea: DNA a deranjat clasa politică, deci DNA trebuie trasă pe linie moartă. Ceea ce se întâmplă ne dovedește că PNL și Klaus Iohannis nu au vrut niciodata reforma Justiției. Au susținut Justiția doar de fațadă, acum se văd clar adevăratele lor intenții”, precizează Moșteanu, vicepreședinte USR și liderul deputaților USR.


Camera Deputaților a aprobat, luni, proiectul de lege pentru desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. „Aduce normalitate în sistemul judiciar”, a spus deputatul PNL Cristina Trăilă. USR anunță că va ataca legea la CCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel