US Open. Rafael Nadal, rezultat final. Meci cu mari emoții

Rafael Nadal, rezultat Roland Garros
Rafael Nadal, rezultat Roland Garros

 Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul unu mondial, s-a calificat cu emoţii în optimile turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins în patru seturi pe rusul Karen Hacianov, cap de serie numărul 27, cu 5-7, 7-5, 7-6 (9/7), 7-6 (7/3), vineri, la arenele Flushing Meadows din New York. 

Nadal, deţinătorul titlului, a acuzat probleme la genunchiul drept şi a fost la un singur ghem de a fi condus cu 2-0 la seturi, dar şi-a dovedit în cele din urmă calităţile excepţionale de luptător, câştigând după aproape 4 ore şi 30 de minute de joc, meciul fiind întrerupt de ploaie pentru 20 de minute. 

Hacianov (22 ani) a avut minge de a egala la 2-2, dar ibericul a reuşit să închidă conturile în cele din urmă. Rusul a plătit şi preţul pentru cele 9 duble greşeli făcute în acest meci, multe în momente decisive. 

Următorul adversar 

În optimi, Nadal îl va înfrunta pe georgianul Nikoloz Basilaşvili (37 ATP), victorios în faţa argentinianului Guido Pella (66 ATP). 

Finalistul de anul trecut, sud-africanul Kevin Anderson, numărul 5 mondial, a avut nevoie de cinci seturi pentru a-l învinge pe canadianul Denis Shapovalov (28 ATP), 4-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-4. În optimi, Anderson va primi replica austriacului Dominic Thiem, numărul 9 mondial. 

Elveţianul Stan Wawrinka, fost număr trei mondial, acum ajuns pe 101 în clasamentul ATP, a fost învins în turul al treilea de canadianul Milos Raonic, numărul 24 mondial, cu 7-6 (8/6), 6-4, 6-3. Câştigător la New York în 2016, Wawrinka a ajuns pentru prima oară în turul al treilea la un turneu de Mare Şlem după dubla operaţie la genunchiul stâng suferită în august 2017. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel