UPDATE Indonezia: Cel puţin doi morţi în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,5 în Insulele Moluce

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe clădiri au fost avariate în urma unui seism cu magnitudinea 6,5, produs joi în Insulele Moluce, din estul Indoneziei, au anunţat autorităţile, potrivit DPA.

Un lector universitar de la Institutul de Stat Islamic din oraşul Ambon şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de fragmente de moloz prăbuşite, a precizat Albet Simaela, un oficial guvernamental local, responsabil de operaţiunile de răspuns în situaţii de urgenţă. Două persoane şi-au pierdut viaţa şi cel puţin trei clădiri şi două locuinţe au fost avariate, potrivit Agenţiei naţionale pentru managementul dezastrelor. Una dintre clădirile deteriorate aparţine Universităţii din Pattimura, cutremurul provocând de asemenea fisuri la un pod din Ambon, capitala provinciei Maluku.

,,Seismul s-a produs pe uscat şi poate provoca avarii clădirilor care nu sunt consolidate pentru cutremur', a precizat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Agus Wibowo.

Cutremurul s-a produs la circa 37 de kilometri nord-est de Ambon, în provincia Maluku, la ora 08:46 (miercuri, 23:46 GMT), la o adâncime de 29,9 kilometri, potrivit Institutului american de geofizică (USGS). Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi euroasiatică - într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel