Un nou jucător politic. Ce PARTID tocmai s-a LANSAT

partid politic sah
partid politic sah

Un nou partid a fost lansat pe scena politică românească. Uniunea Creştin Democrată din România (UCDR) a fost lansat, sâmbătă, la Cluj-Napoca. Partidul îşi bazează doctrina pe "principiile biblice ale libertăţii şi  democraţiei, ale unității sociale, familiei şi credinței în  Dumnezeu".

Evenimentul de lansare al partidului fost deschis cu rugăciunea "Tatăl nostru". Preşedintele interimar al UCDR este Valentin Licxandru. Acesta  a prezentat cadrul înfiinţări partidului şi obiectivele pe care şi le  propune. Încă de le lansare, președintele interimar a precizat că nu se doreşte legarea de alianţe sau intrarea în  parteneriate cu alte partide politice pentru următoarele alegeri. Partidul vrea să susțină candidaţi  independenţi apropiaţi ca ideologie de cea a partidului.

Unul dintre fondatorii partidului, Victor Fărăgău, a lansat noţiunea de “politicieni fără  buzunare”, care se referă la o generaţie nouă de "reprezentanţi ce nu sunt corupţi sau interesaţi de foloase proprii".

Adrian Petrice, membru în  grupul de iniţiativă al partidului, a subliniat ideile și principiile care au stat la baza platformei UCDR:  "- principiul personalismului, care este o alternativă la individualism  (liberali) şi colectivism (socialişti): o persoană nu este nici  autosuficientă, dar nici nu poate fi considerată o rotiţă într-un angrenaj social; fiecare persoană este unică şi indispensabilă. -    familia, cea mai importantă comunitate, celula de bază a societăţii; -  administrarea responsabilă – omului i s-a încredințat de către Dumnezeu administrarea resurselor naturale, iar administrarea cu  înţeleptiune a acestora dovedește respect față de Creator şi față de  semeni; -    principiul subsidiarităţii - puterea potrivită la locul potrivit,  adică o descentralizare eficientă şi practică; -    transparenţă şi responsabilitate, tragerea la răspundere a reprezentanţilor politici de către electorat; -    principiul solidarităţii - trăirea după regula de aur, şi anume ‘tot  ce vreţi ca oamenii să vă facă, faceţi-le şi voi la fel’".

UCDR își propune să fie o alternativă la actualele partide, care să readucă încrederea cetățenilor în partidele politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel