EXCLUSIV  Un ministru dă replică PSD-ului după acuzațiile aduse

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu dă replica PSD-ului după ce partidul l-a acuzat pe ministru că a întârziat cu plata subvențiilor directe. Irimescu a explicat că această întârziere a fost cauzată de adoptarea politicii agricole comune pentru că ea trebuia să fie gata pentru a fi aplicată în perioada 2014-2020, dar din păcate dezbaterile lungi și multe elemente au dus la adoptarea tardivă a legislației.

"De când sunt ministru până acum, am plătit 2,5 miliarde de euro din bani naționali și bani europeni, plătiți în cea mai mare parte de APIA. Practic, suntem la 98% pe majoritatea schemelor.

Întârzierea subvențiilor s-a datorat adoptării politicii agricole comune pentru că ea trebuia să fie gata pentru a fi aplicată în perioada 2014-2020, dar din păcate dezbaterile lungi și multe elemente au dus la adoptarea tardivă a legislației. În 2014 nu s-a aplicat noua politică agricolă comună, ci abia din 2015. Anul 2014 a fost an de tranziție în legislația europeană.

Pentru că a fost foarte complexă și au existat dezbateri foarte mari pe noua politică agricolă comună, Ministerul și agenția nu și-a făcut temele la timp. În mod normal, cererile de plată se depun la 1 martie pentru anul în anul în curs până în 15 mai. În 2015, de abia la sfârșitul lunii aprilie a început primirea cererilor de plată. Deci, două luni au fost din start pierdute.

Apoi, fiind vorba de o politică agricolă comună mult mai complexă, furnizorii de soft trebuiau să fi avut contractul semnat chiar cu șase luni, dacă nu cu un an înainte. Din păcate, ultima parte a contractului cu furnizorii s-a semnat în august 2015", a declarat Irimescu la interviurile DC NEWS.

RĂSPUNSUL INTEGRAL DE LA MINUTUL 06:45

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel