Un bărbat A ÎNVINS COVID-19 de două ori. "Eram epuizat doar dacă vorbeam"

Un bărbat a reuşit să învingă COVID-19 de două ori. Povestea acestuia este impresionantă. 

Jordan Josey, un american din statul Georgia, s-a infectat prima oară cu coronavirus în jurul datei de 17 martie. În vârstă de 29 de ani, acesta s-a vindecat rapid şi pe 18 mai chiar a mers să doneze plasmă. La două săptămâni după asta, a primit un telefon în care era anunţat că a fost testat pozitiv la anticorpi pentru coronavirus. Un test rapid a arătat că nu era pozitiv la coronavirus în sine, aşa că a fost lăsat să plece. 

La finalul lunii iunie, însă, acesta a început din nou să aibă simptome specifice COVID-19 şi a fost iarăşi testat pozitiv. Numai că de data asta, americanul s-a confruntat cu simptome diferite. 

"Nu puteam să urc pe scări sau să fac o plimbare scurtă. Glumeam cu medicii când am fost testat pozitiv a doua oară. Le spuneam dacă vor să mă transforme într-un caz de studiu. Şi ei spuneau că probabil asta se va întâmpla. În iulie, eram epuizat doar dacă vorbeam. Şi acum iau medicamente pentru a-mi rezolva problemele cu respiraţia, uneori îmi pierd suflul", a declarat bărbatul pentru CNN. În timp ce se lupta cu COVID-19 a doua oară, Jordan Josey a fost testat pozitiv şi la anticorpi asociaţiei bolii autoimune Lupus. 

Specialiştii, în dilemă 

 

"Oamenii se întreabă deja dacă reinfectarea nu este cumva un fapt dat şi se întreabă după cât timp li se va întâmpla şi lor. Pentru unele familii de virusuri, poate fi ceva obişnuit să intre în latenţă şi apoi să se reactiveze. E şi cazul virusului varicela-zoster, care poate provoca pojar la copii. Se poate reactiva la copii şi poate provoca herpes sau iritaţii dureroase. Nu putem exclude posibilitatea aceasta cu SARS-COV2", a declarat dr. Susan Kline, profesor de medicină, divizia Boli Infecţioase , la Universitatea Minnesota. 

Cât durează imunitatea 

 

"Dacă mă gândesc că prima dată a durat aproape trei luni, nu pot să nu mă gândesc la ce mă aşteaptă în viitor. Ştiu că anticorpii pe care i-am dezvoltat la a doua infectare sunt pe terminate", a declarat Jordan Josey. 

Potrivit unui studiu, anticorpii încep să dispară la 30 de zile după apariţia primelor simptome specifice COVID-19. 

"Un lucru e clar. Când îmi voi aminti de acest an, voi fi recunoscător că sunt în viaţă, că am un loc de muncă şi o casă. O mulţime de oameni au pierdut totul şi i-au pierdut şi pe cei dragi", a conchis acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel