Udrea, sentință. Abraham: Era așteptată. Ce urmează

Roxana Neagu / 05 iun 2018 / 16:04
Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea a fost condamnată în dosarul ”Gala Bute”. 

Șase ani cu executare este sențința pentru Elena Udrea. Definitivă. 

”După mine, condamnarea era așteptată, în raport de prejudiciul care s-a cauzat și de participare și de implicare a doamnei Udrea, inclusiv a Guvernului la momentul respectiv, când a modificat Hotărârea de Guvern pentru a obține sumele de bani respective” a spus avocatul Pavel Abraham pentru DCNews. 

Avocatul a mai spus, pentru DCNews, că probele din dosar obținute de SRI, care nu avea calitatea de organ de cercetare penală, pot fi înlăturate, la cameră preliminară, cu ”excepția cauzelor unde erau mandate de securitate națională, nu știm cum s-a făcut interceptarea în dosarul Gala Bute”. 

În ceea ce privește protecția Elenei Udrea din Costa Rica, avocatul Abraham spune că ”în mod normal se emite un mandat internațional, care va fi pus în practică prin Interpol, Costa Rica este semnatară a acordului Interpol, poate fi identificată și extrădată în România pentru executarea mandatului. Dacă mandatul se pune-n aplicare acolo, este reținută, băgată în arest acolo, se deplasează din România o echipă care s-o aducă în România.”

[citeste si]

Mai există posibilitatea ca Elena Udrea să ceară să execute pedeapsa în Costa Rica.