EXCLUSIV  Udrea, condamnată într-un moment-cheie. Pieleanu: Gură de aer pentru DNA

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Marius Pieleanu a vorbit pentru DCNews despre condamnarea Elenei Udrea. 

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”. 

Gură de aer pentru DNA

Momentul condamnării Elenei Udrea și celorlalte condamnări din dosarul ”Gala Bute” vine după o lungă perioadă de achitări și după ce CCR a decis că procurorul-șef al DNA trebuie revocat. Astfel, apreciază sociologul Marius Pieleanu, condamnarea de astăzi vine ca ”o gură de aer” pentru DNA, care se bucură de victorie. 

”E un moment favorabil pentru DNA, e o victorie a DNA-ului prin condamnarea definitivă a celor învinuiți în dosarul ”Gala Bute”. Aș spune chiar că e o gură de aer în tot acest context al achitărilor sau al condamnărilor ușoare pe bandă rulantă date de instanțele din România. În mod evident, DNA, în această etapă, cel puțin la capitolul Elena Udrea, iese victorioasă” a spus sociologul Marius Pieleanu, pentru DCNews

Udrea, antipatie publică ridicată, condamnată a priori

Marius Pieleanu a adăugat că ”era clar că Elena Udrea este condamnată a priori, ea se `bucură` de o antipatie socială extrem de ridicată din partea publicului, o spun bazându-mă pe cercetări.”. Sociologul a mai spus că, prin ieșirile publice, ”Elena Udrea și-a atras nu numai antipatia unei părți mari a publicului, dar și ostilitatea instanțelor de judecată. Dacă ar fi `stat cuminte`, nu ar fi plecat în străinătate - pentru românul de rând solicitarea de azil politic într-o țară îndepărtată nu este nimic altceva decât recunoașterea vinovăției. În continuare, DNA, ca și parchetele celelalte, se bucură de o relativă înaltă încredere din partea populației. Toate lucrurile au condus la un final cu un rezultat așteptat”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel