Urmărește emisiunea live


UDMR se aliază cu PSD în Parlament pentru blocarea Guvernului Cioloș

Szabó Ödön, deputat UDMR, a transmis o scrisoare Ministerului Educației și Cercetării Științifice în care cere modificarea mai multor prevederi din metodologia de organizare a concursului pentru directorii de școli. O inițiativă similară a avut și senatoarea Ecaterina Andronescu (PSD).

De cealaltă parte, lumea universitară sprijină demersul ministrului Educației, Mircea Dumitru, și cere înlocuirea numirilor politice prin concurs, cât mai repede.

Concursul a fost anunţat pentru data de 12 octombrie. Parlamentarul consideră că data stabilită este 'neinspirată', candidaţii neavând suficient timp pentru a-şi întocmi dosarele şi pentru a se pregăti de examen.

 "Este cel mai nefericit moment cu putinţă. E început de an şcolar, directorii trebuie să întocmească orarul, să organizeze comisii, să se ocupe de elevi", a explicat Szabó, care crede că amânarea cu o lună a examenelor ar oferi o şansă corectă celor ce vor participa la concurs, fără a bulversa activitatea sistemului de învăţământ, a cadrelor didactice şi a elevilor, scrie bihoreanul.ro.

Cea mai mare problemă, susţine liderul UDMR, va fi în unităţile şcolare unde actualul director nu s-a înscris la concurs, nu are înlocuitor şi, potrivit metodologiei, are interdicţie de a mai rămâne în funcţie.

"Vom avea o discuţie, chiar săptămâna viitoare, în Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, la care îl aşteptăm şi pe domnul ministru. Sper că vom găsi înţelegere şi vom reuşi să găsim o soluţie pentru modificarea metodologiei"; a mai declarat deputatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel