Salariul minim, majorare prin HG

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri că va da o hotărâre de guvern pentru majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2018.

Noua valoare a salariului minim va fi prinsă în proiectul de buget care va fi finalizat în maximum zece zile.

Întrebat când va majora Guvernul salariul minim pe economie la 1.900 de lei, premierul a spus: "1 ianuarie. Va fi prins în buget, va intra cu 1 ianuarie în vigoare".

În ceea ce priveşte hotărârea de guvern pe acest subiect, Tudose a precizat că aceasta va fi dată 'odată cu proiectul de buget, care va fi gata în zece zile maxim'.

Întrebat dacă vor fi amendamente în Parlament, în contextul documentului analizat şi aprobat vineri de CExN al PSD referitor la cele 100 de măsuri îndeplinite în cele 10 luni de guvernare, Tudose a arătat că, din discuţia pe care a avut-o la nivel de partid şi coaliţie, una dintre concluzii a fost ca săptămâna viitoare să existe o ultimă clarificare cu reprezentanţii mediului de afaceri.

'Şi cel puţin cele două - în ceea ce priveşte IT-ul şi acel prag dacă este 500.000 de euro sau un milion până la care se introduce acel impozit de 1% care să elimine celelalte taxări - să fie introduse prin amendamente în Parlament', a adăugat el.

[citesste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel